FONTOS


 

A jobbtól nem szégyen tanulni
Edzői fórum Agárdon

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Balássy László - A Színes Sport, 2000.11.13
--------------------------------------------------------------------------------

Az előző évek hagyományait folytatva az evezősök edzői fórumot rendeztek a Velence-tavi Sportiskola vízitelepén. A kétnapos rendezvényen szép számmal gyűltek össze edzők az ország minden részéről. Az első délelőttön az evezőssportban fontos erőállóképességet mérő eszköz, az ergométer nyújtotta lehetőségekkel ismerkedhettek meg a szakemberek. A Jugoszláviából érkezett Misa Misjenovics számítógépet kötött össze egy ergométerrel, a gép gyűjtötte és grafikonnal illusztrálta az edzők számára az evezős erőállóképességének alakulását, akár egy hónapra is lebontott adatokkal. A délután első előadója a vizes sikersportág, a kajak-kenu utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Schmidt Gábor volt, aki nem titkolta, hogy ők mit és hogyan csinálnak másképpen, mintegy utat mutatva az evezőssport számára. Előadása is igazolta, hogy a két vizes sportág jól megfér egymással a vízen és a vízparton egyaránt.

Melis Zoltán szövetségi kapitány értékelte az 1996-2000-es olimpiai ciklust. A nap programját lezáró halászlé-vacsora majdnem veszélybe került, mivel előtte egy kötetlen beszélgetés zárta a szervezett programot, amely kissé hosszúra sikeredett. Ezen megvitatták az utánpótlás egészére készülő egységes programot, s a jövő évi versenynaptár legfontosabb versenyeinek időpontját is.

A vasárnapi tanácskozáson a szövetség elnöke, Dávid Imre az előző napi MOB-ülés friss híreit ismertette. Többek között kiemelte, hogy a MOB sikeresnek ítélte a sportág olimpiai szereplését, mert a nehéz anyagi helyzet ellenére is a huszonöt olimpiai sportág között a tizenharmadik helyet tudták megszerezni, olyan sportágakat megelőzve, mint az atlétika és a cselgáncs. A kétnapos programot edzőbizottsági választás fejezte be. A nyolctagú bizottságban három fővárosi és öt vidéki egyesület szakemberének szavaztak bizalmat, a bizottság élére ismét Ficsor László, az olimpiai ötödik Haller, Pető egység edzője került.

Hangulatus búcsú a versenyévadtól
Csepel-kupa, Csepeli evezőspálya

A Gubacsi híd lábánál, a Csepel evezőstelepén jó hangulatú nyolcasversennyel fejeződött be az idei év az evezősök számára. Nem rendhagyó versenyre került sor a délelőtt folyamán, merthogy bárki nevezhetett a helyszínen, és a csapatok összeállítását sorsolással döntötték el a rajt előtt.

Tizennégy nyolcast sikerült összeállítani nyolc egyesületből. Rajthoz állt Haller Ákos olimpiai ötödik kétpárevezősünk, továbbá a holland nagykövet, Eric Niehe, aki az 1996-os bledi világbajnokságon éppen a magyar négyest a dobogóról leszorító holland kormányos nélküli négyes tagja volt. A legfiatalabb versenyző, a 11 éves Zöld Viktor, a legidősebb pedig a 71 éves Bydzovszki János a verseny végén külön díjat kapott. Az előfutamok után alakult ki a döntő öt hajót felvonultató mezőnye. A győztes hajó evezősei hat klubból kerültek ki. A verseny első három helyezettje egy-egy tortát kapott ajándékba a rendező csepeliektől.

Csepel-kupa, 500 m-es évadzáró nyolcas verseny: 1. Németh L., (Csepel), Takács L. (MTK), Perei (Szolnok), Takács D. (Csepel), Kerekes (MEC), Galovaki (Szeged), Sendula (Szeged), Hajnal (MTK), kormányos: Arany Tóth (Danubius). 2. Mezei (Csepel), Keller (Szeged), Irányi (Danubius), Püski (Szolnok), Papp A., (Csepel), Németh I. (MTK), Tompos (MTK), Melega (Csepel). k: Zöld (Csepel). 3. Illés (FEC), Toronyi (Csepel), Darázs (Csepel), Sutus (Csepel), Kertész (Külker), Solti (Csepel), Niehe (holland), Nagy I. (Csepel), k: Joós (Csepel)

- A Színes Sport, 2000.11.07

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK