FONTOS


 

Létfontosságú pontok Sydneyből
Elnökségi ülés

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Balássy László - A Színes Sport, 2000.12.22
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar evezősszövetség elnökségi ülést tartott, amelyen Dávid Imre elnök köszöntötte Sarlós György olimpiai ezüstérmes evezőst 60. születésnapja alkalmából. Ezután az elnök értékelte az utóbbi tíz év eredményeit.

- Az elmúlt tíz évben a szövetség munkája igen eredményes volt - mondta az elnök. - A szövetség ifjúsági világbajnokságot rendezett 1989-ben, FISA kongresszust 1992-ben, méltón megünnepelte az 1993-ban százéves magyar evezőssportot. 1996-ban veterán-világbajnokságot rendeztünk Velencén, s végre Sydneyben ismét pontokat tudott szerezni a sportág az olimpián. A következő év feladatai, hogy a MOB irányelvei szerint átdolgozzuk az elmúlt négyéves ciklus beszámolóját. Továbbá április 30-ig ki kell dolgozni a következő négy év főbb irányvonalait, és igazodni kell a most elfogadott sporttörvényhez.

Ezután Pál Tibor főtitkár vetett fel a gazdálkodással és szervezeti felépítéssel kapcsolatos kérdéseket. A legtöbb vita a 2001-es versenynaptár kialakítása körül alakult ki. Az ülés végén a 40 éve Kanadában letelepedett volt evezős, Sándor István előadását hallgatta meg az elnökség.

Kokas Gergely a sportolói bizottságban?
"Már az olimpia előtt megkerestek"

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Balássy László - A Színes Sport, 2000.12.23
--------------------------------------------------------------------------------

A Nemzetközi Evezosszövet ségtol levél érkezett Kokas Gergely részére. A szövetség munkáját segíto nyolctagú sportolói bizottságban üresedett meg két hely, erre keresnek egy noi és egy férfi evezost - állt a levélben.

"Már az olimpián megkerestek, hogy részt vennék-e a bizottság munkájában - mondta Kokas Gergely, aki versenyzoként tartalékja volt a magyar férfi kétpárevezosnek a sydneyi olimpián. - Az olimpia utáni zágrábi kongresszuson az amerikai Freeman lemondott a bizottság vezetésérol, és a helyére az olimpiai bajnok kanadai Kathleen Heddle került. Elköszönt továbbá egy férfi sportoló is tagságától. Ezért kerestek meg, és elmondták, hogy szívesen vennék, ha én is segíteném a FISA munkáját. Az az igazság, hogy egy könnyűsúlyú versenyzot keresnek, ám én a jövo évtol már normálsúlyban fogok versenyezni. Kedvem lenne a munkához, de azért tájékozodnom kell, hogy ez a megbízatás milyen kötelezettségekkel és elfoglaltságokkal jár. A magyar szövetségre is terhek hárulnának, mert kétszer egy évben az ülésekre való utazásomat a szövetségnek kellene fedeznie.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK