FONTOS


 

Sífutás és lesiklás Dél-Tirolban
Szombaton mindenki indul az ob-n

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Balássy László - A Színes Sport, 2001.02.24
--------------------------------------------------------------------------------

Kéthetes olaszországi, magaslati edzőtáborozáson vett részt a Danubius női evezőscsapata. A gárdával tartott néhány ifjúsági versenyző és az olimpiai ötödik helyezett kétpárevezős duó két embere, Haller Ákos és Pető Tibor is.

"A kéthetes edzőtáborozás célja az volt, hogy változatossá tegyük a monoton alapozó edzéseket - mondta Ficsor László edző.
- Reggel kilenctől este hatig végeztünk többnyire állóképességi edzéseket, ezek sok sífutásból álltak. Kikapcsolódásként mindenki megpróbálkozhatott egy kis lesiklással is. A lejtőkön Haller Ákos jobban érezte magát a hódeszkán, mint a két vékony sílécen. Este a szállodába érve sem fejeződött be a munka. Az egyik különteremben ergométeres edzés várta levezetésként a megfáradt vándorokat. Kemény két hét után tért haza a csapat Budapestre. Szombaton mindenki indul az ergométeres országos bajnokságon, de senkitől sem várok csúcsteljesítményt. Kedden a Jégszínházban terheléses edzéseket végeznek a versenyzők, ezekre ellátogat az orvosi stáb a Sportkórházból. A vízes edzéseket március elején kezdjük el, a hónap közepére tervezzük az első dunavarsányi edzőtábort."


Haller Ákos (balra) és Pető Tibor még nem tudja, ki irányítja a felkészülésüket

Mint már hírt adtunk róla, Haller Ákos szerződése az év végén lejárt az MTK-nál és Szegedre igazolt. Versenyzőtársa, Pető Tibor továbbra is Vácon készül. Eddig kettejük közös munkáját Ficsor László irányította, aki a Danubius női csapatának felkészülését vette át az új idényben. Mint az edzőtől megtudtuk, a három klub és Melis Zoltán szövetségi kapitány a szombati verseny ideje alatt tárgyalnak arról, hogy az olimpiai ötödik helyezett egység edzéseit a jövőben ki és hol irányítja majd.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK