FONTOS


 

Hétfőn vízre szállnak
A terheléses felmérések jól sikerültek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Balássy László - A Színes Sport, 2001.03.03
--------------------------------------------------------------------------------

Az ergométeres bajnoksággal befejeződött az evezősök téli szárazföldi felkészülése. A hét folyamán a Jégszínházban lévő tanmedencében egy ellenőrző terheléses vizsgálaton vettek részt a válogatott versenyzők, s hétfőtől már mindenki megkezdi klubjában a vízi felkészülést.

"Az elmúlt heti ergométeres bajnokság nem hozott kiemelkedő időeredményeket, csúcsokat - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány.- A versenyzők többsége azt az eredményt érte el, amit a felkészülés e szakaszában várható volt tőle. Két válogatott versenyző eredménye kifogásolható csak. A váciak olimpiai ötödik helyezettje, Pető Tibor és a Danubius versenyzője, Székely Viktória mutatott mérsékeltebb teljesítményt, de ez az ő esetükben sem behozhatatlan lemaradás a következő hónapokban. Kedden doktor Györe István sportorvos terheléses vizsgálaton ellenőrizte a válogatottakat. Március 12-én tizennégy versenyzővel és két segítőtársammal, Ficsor Lászlóval és Rapcsák Károllyal kéthetes edzőtáborozást tartunk Dunavarsányban. Erre az olimpiai ötödik Haller Ákos, Pető Tibor páros mellett Varga Tamás (Ferencvárosi EC) és Bencsik Gábor (Mohács) vesz részt a férfi felnőttválogatottak közül. A nők közül a Danubius négy sportolója, Kulifai Krisztina, Székely Viktoria, Alliquander Anna, Stift Edit, valamint két csepeli, Czakó Viktória és Dallos Edina kapott meghívást a táborba. Két tehetséges fiatatal is velünk tart, Szabó Kornél és Verőci Lídia. "


A Haller Ákos, Pető Tipor páros ilyen ragyogó nyári időről még csak álmodik

A terheléses vizsgálat eredményeit és tapasztalatait dr. Györe István értékelte:

"Tizennégy éve dolgozunk együtt az evezősökkel. Évente többször látogatunk el az edzéseikre és különböző méréseket végzünk el a sportolókon. Az idén a mostani volt az első ilyen vizsgálat. Már feldolgoztuk az eredményeket, amelyek sok érdekességet mutatnak. A felmérőn részt vett tizennyolc sportoló, aki a közvetlen élmezőnyből és a tehetséges fiatalokból került ki, az eddigi legjobbját nyújtotta."

Győre István elmondta, az olimpián járt versenyzők több hónapos szünet után kezdték csak el a felkészülést, ezért kellemes meglepetés, hogy a kétpárevezős egységünk, Haller Ákos és Pető Tibor edzettségi állapota sokkal jobb, mint tavaly ebben az időszakban volt. Remsei Mónika, aki szintén olimpikon volt, az években nem teljesített ilyen jót. Örvendetes, hogy a fiatalok fizikai felkészültsége is egyre jobb. Ezek a vizsgálatok segítséget nyújtanak az edzők számára is, hiszen a vizsgálat alapján kialakult számítógépes lista pontosan meghatározza a versenyzők terhelhetőségét az elkövetkező időszakban.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK