FONTOS


 

Haller Ákos már túl van egy ausztriai edzőtáboron
Sífutás után bejglievés

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2004.01.06
--------------------------------------------------------------------------------

Sérülésekkel és betegségekkel teli esztendő után kezdte meg az olimpia évére a munkát már 2003 szeptember végén a Haller Ákos, Pető Tibor világbajnoki kétpárevezős egység.


Haller Ákos (balról) az olimpia évében nem tett újévi fogadalmat. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Daniel dal Zennaro
Haller Ákos, a Démász-Szegedi VE kétszeres világbajnok, olimpiai ötödik evezőse szeptember utolsó hetében kezdte el a felkészülést 2004-re. Azóta csak a két ünnep közötti időszakban lazíthatott, de akkor is aktívan.
- Az ősz eleji indítástól máig egyre komolyabb és több munkát végeztünk már el - nyilatkozta Haller. - Az idővel egészen november első hetéig nem volt gond, így a dunavarsányi háromhetes edzőtáborban végig vízen voltunk. Azóta pedig csak december 25-én és 26-án nem tréningeztünk, a többi napon mozogtunk, még ha nem is mindig a saját sportágunkban.
A napok a tél beálltával kondizással, futással és úszással telnek, no meg az ünnepek alatt bejgli- és töltöttkáposzta-evéssel. Mindezt azért megszakították az ausztriai Ramsauban egy sífutótáborral.

- Ramsauban volt olyan nap, hogy ötven kilométert kellett teljesíteni. Nem semmi volt, az biztos. A kajálással egyébként sosem volt gondom, hiszen sokakkal ellentétben én könnyebben adom le, mint szedem fel a kilókat - nevetett a kiváló evezős. - Szerencsére a problémám elmúlt, sérült bokám fájdalmai megszűntek, így teljes intenzitással végezhetem továbbra is a gyakorlatokat.

Az emberek többsége újévkor olyan fogadalmat tesz, amely meghatározhatja akár az egész esztendőt is. Nos, Haller ezzel egyáltalán nincs így.

- Nem szoktam fogadkozni, ezért most sem szakítottam ezzel a hagyománnyal. Akadnak feladatok bőven 2004-ben, gondolok itt elsősorban az athéni olimpiára. Erre van kihegyezve a program, amelynek állomásai várhatóan a Kotori-öböl, néhány nap újabb ausztriai síelés, valamint a hazai vizek lesznek. Az olimpiai címvédő szlovén Cop, Spik páros újra összeült, ám jó lenne, ha Görögországból egy szép emlékkel, mondjuk éremmel térhetnénk haza társammal, Pető Tiborral - mondta végül Haller Ákos.
EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK