FONTOS


 

Kokas Gergely ráunt az állandó fogyasztásra
A szakgyógyszerész-képzést és a megerősödést tűzte ki célul

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2001.01.12
--------------------------------------------------------------------------------

A szerződéskötésre ugyan még nem került sor, de a vb-bronzérmes versenyző, Kokas Gergely már jó ideje nem a Ferencvárosi Evezős Club telepén, hanem Győrben készül a szezonra. Időközben munkahelyet is talált, sőt, úgy határozott, a jövőben feladja az állandó fogyasztást.

- Abban maradtunk a győri vezetőkkel, hogy ebben a hónapban mindenképpen leülünk, és megbeszéljük az átigazolás részleteit - mondta Kokas Gergely.

- Székhelyváltása azonban már annyira végleges, hogy munkahelyet is talált Győrben.

-Egy magángyógyszertárban, rendkívül jó társasággal dolgozom együtt, és a munkámat is nagyon élvezem. De a tanulást tovább folytatom, most fogtam bele a szakgyógyszerész-képzésbe, ami újabb négy évet jelent.

- Marad egyáltalán ideje az evezésre?

- Szervezés kérdése. Idén egyébként kevesebb edzést tervezek, mert szükségem van egy kis kikapcsolódásra. Különben is, most, hogy a könnyűsúlyról normálsúlyra váltok, gyakorlatilag ez a szezon rámegy majd a megerősödésemre. Na, de legalább megszűnik a betegségsorozatom, ugyanis véleményem szerint az állandó fogyasztás is szerepet játszott abban, hogy a múlt évben olyan sokat gyengélkedtem.

-Pontosan mikor döntött a súlyváltásról?

-Már korábban tervbe volt véve, de a sydneyi olimpiát mindenképpen meg akartam várni. Mivel normálban semmi esélyem sem lett volna az olimpiai részvétel kiharcolására, úgy gondoltam, akárhogy is sikerül a kétezres év, azt még könnyűsúlyúként csinálom végig. Most viszont van négy évem Athénig, hogy átálljak.

- Mennyi időt ad magának arra, hogy normálsúlyúként is ugyanolyan formába lendüljön, mint amilyenben könnyűsúlyúként volt?

-Idén is indulni akarok a hazai versenyeken, illetve a válogatókon, és ha jók lesznek az eredményeim, nem utasítom vissza a válogatottba kerülést, de valójában a kétezerkettes világbajnokságon szeretnék majd jól teljesíteni.

- Egypárban vagy nagyobb egységben?

-Még nincs konkrét elképzelésem.

- Nem gondolja, hogy ha evezőspartnert kell keresnie, vidéken kisebb esélye nyílik erre?

- Nem, hiszen Győrben nagyon jók a körülmények, és tehetséges fiatalokban sincs hiány. Ráadásul az is elképzelhető, hogy egy fővárosi társsal álljak össze, elvégre az olimpián induló női páros tagjainak, a győri Remsei Mónikának és a budapesti Alliquander Annának is sikerült áthidalni a nehézségeket.

*

Olimpiai ötödik helyezett kétpárevezősünk, Haller Ákos kényszerpihenővel kezdte az új esztendőt. Makacs, hőemelkedéssel járó arcüreggyulladása miatt még ezen a héten sem állhat edzésbe, reményei szerint azonban a hétfői kontrollvizsgálat eredményei kedvezőek lesznek, és folytathatja a felkészülést.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK