FONTOS


 

Végre kipihenték magukat
A Haller, Pető páros felkarolja a fiatalokat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2001.10.13
--------------------------------------------------------------------------------

"Végre kipihentük magunkat!" -- mondta Haller Ákos saját, és társa, Pető Tibor őszi nyaralására utalva. A szabadság azonban nem tartott sokáig, hiszen a világbajnok kettős -- a jó időt kihasználva -- újra edzésbe állt. Igaz, idén már nem indulnak együtt, lévén egyedül a hosszú távú verseny szerepel a programban, amelyen nem kötelező részt vennie a válogatottaknak, s valószínűleg a jövő évet sem kétpárevezősben kezdik.

-- Ha jól tudom, Tibi nem evez a szezonzáró hosszú távú versenyen, én viszont úgy döntöttem, próbára teszem magam -- folytatta Haller.

--Az a hír járja, jövőre sem kettesben próbálkoznak majd...

-- Ez részben igaz, ugyanis egy négypárevezős hajóba szeretnénk beülni. Már ki is szemeltük az egység másik két tagját.

-- Elárulja, kikre gondoltak?

--Természetesen, a nem hivatalos junior-világbajnokság bronzérmeseire, azaz Vajas Balázsra és Bencsik Gáborra. Nagyon tehetségesek, ezért szeretnénk nekik segíteni abban, hogy minél előbb felzárkózhassanak a nemzetközi felnőtt elithez. Ezért aztán a következő idény első pár megméretésén biztosan négyesben állunk majd rajthoz, aztán meglátjuk, van-e értelme ilyen összeállításban folytatni.

-- Milyen eredményre mondaná: még érdemes megtartani a kvartettet?

-- Ha a legjobb hatban végzünk. Amennyiben csak a B-döntőre lesz kilátás, akkor inkább visszaülünk kétpárba, és úgy indulunk majd a világbajnokságon. Butaság lenne ugyanis az éremesélyt felrúgni a 7--12. hely valamelyikéért.

--Amennyiben ez utóbbi eset valósul meg, nem érzi majd elpazaroltnak a négyesbe fektetett energiát?

-- Semmiképpen sem, hiszen a mi érdekünk is, hogy több ütőképes magyar evezőscsapat is legyen. Az utóbbi időben már csak a stopperóra volt az ellenfelünk itthon, így pedig nagyon nehéz készülni. De mi abban bízunk, hogy beválik majd a négyes.

-- A júliusi Henley Regattára viszont csupán Tiborral ketten kaptak meghívást.

-- Igen, ott mindenképpen kétpárban indulunk. Már csak azért is, mert az a trófea még hiányzik a gyűjteményünkből...

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Haller Ákos
  Pető Tibor