FONTOS


 

A kétszeres világbajnok péntektől folytathatja az erősítést
Haller Ákost megműtötték

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.06.04
--------------------------------------------------------------------------------

Már túl is esett a műtéten a hétfőn bokatörést szenvedett kétszeres világbajnok evezős, Haller Ákos. Sőt, várhatóan csütörtökön hazaengedik a Sportkórházból, és péntektől már egy kis erősítő edzésen is részt vehet. Igaz, az evezéssel egyelőre még várnia kell…


Haller Ákos bizakodhat: bokaműtétje után hamarosan megkezdheti az erôsítést (Fotó: Meggyesi Bálint)
- Nem valami nagy történet, a kutyáim ugrándoztak körülöttem, én meg rosszul léptem le otthon a lépcsőn, és eltörött a jobb bokám. Hétfőn délután megműtötték, csavaros-lemezes rögzítést kaptam a lábamra, és csütörtökön már haza is engednek - mondta Haller Ákos.
- Mit mondanak az orvosok, mikor állhat újra edzésbe?
- Úgy néz ki, már pénteken mehetek. Igaz, még csak a felsőtestemet erősíthetem, a jobb lábamat csupán gyógytornáztathatom. Viszont jövő héten, a varratszedés után, amikor lekerül róla a gipszsín, már jobban tudom majd terhelni, és a járás is könynyebb lesz.
- Akkor már a hajóba is beülhet?
- Ha minden a tervek szerint halad, akkor igen, de természetesen még nem végezhetek olyan kemény felkészülést, mint ezt megelőzően. Vagyis a második hazai válogatóversenyt és a Világkupa-sorozat hónap végén esedékes müncheni állomását biztosan lemondom. Jobban mondva lemondjuk. De legalább Tibinek lesz ideje, hogy a dereka miatti öthetes kihagyást behozza.
- Ha már szóba hozta társa, Pető Tibor betegségét, értékelné a múlt hét végén befejeződött milánói Világkupa-viadalon nyújtott teljesítményüket?
- Nagyon kellett már ez a verseny. Hiszen ez volt az idén az első alkalom, hogy együtt eveztünk. Márpedig edzésen nem lehet ugyanazokat a körülményeket megteremteni, mint amiket élesben tapasztalunk. Három pályát húztunk, és végül is egyre jobban mentünk. Az előfutamban még elég nyers volt az evezésünk, dehát minden évben ez van, nehéz elkezdeni az idényt.
- A hatodik hely miatt nem voltak csalódottak?
- A döntőben látszott igazán a fizikai lemaradásunk. Azért öt hét kihagyás mégicsak öt hét kihagyás.
- Amihez most legalább ugyanennyi jön hozzá…
- Mint említettem, Tibinek kell elsősorban utolérnie magát. Én ugyanis bokától fölfelé kicsattanok az erőtől.
- Ezt úgy kell érteni, hogy az augusztus végi világbajnokságon már ismét a régi formájukat hozzák?
- Úgy tervezzük…

Baleset miatt kényszerpihenőn a világbajnok páros
Hallernek eltörött a bokája

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.06.03
--------------------------------------------------------------------------------

Kutyasétáltatás közben bokatörést szenvedett Haller Ákos, a Démász-Szegedi VE kétszeres kétpárevezős világbajnoka. "János-hegyi házunkból jöttem kifelé a két juhászkutyámmal, az állatok megrántottak, a lábam alám bicsaklott, így az egész testsúlyom a bokámra nehezedett, ami aztán eltört” – mondta Haller Ákos.

Haller párja, Pető Tibor nemrégiben épült fel sérüléséből, így a kettős ismét legalább egy hónapig nem tud együtt dolgozni. Dr. Berkes István, a Sportkórház főorvosa szerint a műtét után egy hónapos, viszonylagos pihenésnek nevezhető időszak vár Hallerre. A bokáját ugyan kímélnie kell, de a felsőtestét terhelheti. A törés azt jelenti, hogy a június 20. és 22. között sorra kerülő müncheni Világkupa-versenyen a páros biztosan nem indulhat, ám a július 11. és 13. között esedékes luzerni regattán már elképzelhető a szereplésük. A Haller, Pető kétpárevezős egység a hét végén a hatodik helyen végzett a milánói Vk-n. A kettős idei legfontosabb versenye az augusztusi, szintén Milánóban megrendezésre kerülő világbajnokság lesz, amelyen olimpiai kvótát lehet szerezni.
EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  Haller Ákos
  Pető Tibor