FONTOS


 

Hét magyar hajó indul a müncheni Vk-viadalon
Haller Ákos még lábadozik

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.06.20
--------------------------------------------------------------------------------

A májusi milánói bemutatkozás után péntektől vasárnapig Münchenben, a Világkupa-sorozat második állomásán áll rajthoz az evezős élmezőny. A szervezők az előzetes nevezések alapján mintegy 40 ország 600 sportolóját várják, akik között a legutóbbi olimpia, vagyis Sydney 28 érmese is helyet kap.

A legnagyobb csapatot természetesen a házigazda németek indítják, a tervek szerint 88 sportolót, de a britek és az amerikaiak is jelentős küldöttséggel érkeznek.
Magyar részről mindössze hét egység száll vízre, kétszeres világbajnok kétpárevezősünk tagjait, Haller Ákost és Pető Tibort ezúttal nem láthatják a vetélytársak, mivel az előbbi versenyző közvetlenül Milánó után a lábát törte. S noha időközben a gipsz már lekerült róla, egyelőre még nem ülhet hajóba, helyette a gyógytornászt látogatja. Bár ha továbbra is ilyen ütemben javul az állapota, elképzelhető, hogy jövő héttől már a vizesedzések következnek.
A másik hiányzó egység a Kokas Gergely, Vajas Balázs, Bencsik Gábor, Kónya Gábor alkotta négypárevezős lesz, mivel Kokas az utazást megelőzően lebetegedett. Nem elképzelhetetlen, hogy ugyanaz a vírus döntötte le a lábáról, ami az első Vk-viadal előtt barátnőjét, Remsei Mónikát vonta ki a forgalomból.
Így aztán a következőképpen fest majd a Melis Zoltán szövetségi kapitány vezényelte magyar válogatott: Alliquander Anna (könnyűsúlyú egypárevezős), Remsei Mónika, Stift Edit (könynyűsúlyú kétpárevezős), Székely Viktória, Barz Gitta (kétpárevezős), Dénes Csaba (könnyűsúlyú egypárevezős), Varga Tamás, Hirling Zsolt és Lőrinczy Péter, Szabó Kornél (könnyűsúlyú kétpárevezős), Kitka Gergely, Szabari Péter (kormányos nélküli kettes).
Az előző megméretéshez képest újdonságot jelent, hogy Székely nem Verőcivel, hanem Barzzal ül össze, aminek egyrészt az az oka, hogy Verőci Lídia az utolsó vizsgáit teszi le, másrészt pedig a kapitány mindkét párost ki szerette volna próbálni éles helyzetben. A Varga, Hirling egységnek is igyekszik megnehezíteni a sorsát, hiszen egy vetélytársat is utaztat, méghozzá a fiatal Lőrinczy, Szabó duót. S ezúttal a már rutinosnak mondható Kitka, Szabari kormányos nélküli kettes is lehetőséget kap, csakúgy mint Alliquander Anna a könnyűsúlyú egypárevezősök között.
A program egyébként pénteken az elő- és reményfutamokkal kezdődik, szombaton a középdöntőkre, míg vasárnap a döntőkre kerül majd sor.

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK