FONTOS


 

Világbajnokság, Milánó
A Haller Ákos, Pető Tibor kettős bízik az olimpiai kvótában
Vége a pechszériának?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSB, Nemzeti Sport 2003.08.23
--------------------------------------------------------------------------------

Ennél pechesebb szezonkezdetet kitalálni sem lehett volna a kétszeres világbajnok Haller Ákos, Pető Tibor kétpárevezős párosnak.


A kétszeres világbajnok Haller Ákos (balról) és Petô Tibor világbajnoki dobogós helyezése most inkább csak álom (fotó: Danis Barna)
Előbb Pető dőlt ki a sorból, aki derékproblémái miatt öt teljes hetet volt kénytelen kihagyni a felkészülésből, majd mire nagyjából összeszedte magát a kettős - és elindult egy Világkupa-viadalon -, Haller törte el otthon a bokáját egy szerencsétlen lépést követően. S noha a kettős rangidőse rekordidő alatt gyógyultnak nyilvánította magát, és újra beült a hajóba, a Vk-sorozatot záró luzerni fordulón csupán a C-döntőben tudott győzni (13. hely) az egység. Ami nem tűnt túl biztatónak a vasárnap rajtoló milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt…
- Végre tünetmentes vagyok, és már a parton sem sántikálok - mondta Haller Ákos. - Az edzőtáborozás kifejezetten jól jött nekünk, esetenként kifejezetten jó időket mentünk, ám akadtak hullámvölgyeink is. A harmadik héten már inkább a fáradtság dominált.
- Eddig minden világverseny előtt kertelés nélkül megmondta, mire számíthatunk önöktől. Most hogy látja, mire lesz elég a felkészültségük?
- Mivel idén még nem volt rá példa, hogy versenyen, élesben mindketten tökéletes állapotban lettünk volna, most sokkal nehezebb tippelni, mint korábban. Ettől függetlenül bizakodóak vagyunk, és reméljük, versenyben leszünk majd a legjobbakkal.
- Nagyon óvatos…
- Na jó, akkor úgy fogalmazok, az olimpiai kvalifikáció az elsődleges célunk, és ha lehet, A-döntősként szeretnénk megszerezni, nem pedig a B-sek között reménykedni abban, hogy majdcsak beférünk a legjobb tizenegybe.
- Vagyis érmet most ne is várjon önöktől senki?
- Főleg technikában hiányzik az a nyolc hét, amit az én vagy az Ákos lábadozása miatt kénytelen voltunk kihagyni - folytatta Pető Tibor. - Éppen ezért a döntőbe, azaz a hatba jutás már kifejezetten jó eredménynek számítana tőlünk. És ez nem óvatoskodás, hanem tény, mert aki ismer bennünket, az tudja, nem szokásunk kertelni, ha a világbajnoki cím esélyesei vagyunk, azt is vállaljuk.
- Na és a kvalifikáció? Az is kétesélyes ön szerint?
- Nem, az meglesz.
- A pályát mennyire ismerik?
- Az idei Világkupa-versenyen eveztünk rajta, és nincsenek kellemes emlékeim, mert ott nem mentünk jól. Ezt leszámítva, magával a pályával szerintem nincs gond.
- Sokan aggódnak az alacsony vízállás miatt.
- Mivel az minden indulónak egyformán alacsony lesz, nem hiszem, hogy döntően befolyásolná a végeredményt. Inkább az a fontos, hogy ne legyenek hullámok.
- Ez az év eddig különösen balszerencsésen alakult az önök számára. Hogyan élték ezt meg?
- Csak arra koncentrálunk, hogy most már nincs semmi hátráltató tényező. Remélem, már minden negatívumot kilőttünk, és a jövőben újra ránk talál a szerencse…

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK