FONTOS


 

Steven Redgrave újabb győzelme
Tízezren szurkoltak a brit válogatottaknak

Steven Redgrave fáradhatatlan. Még véget sem ért Nagy-Britanniában az az ünnepségsorozat, amelyet a sorrendben ötödik olimpiáján is aranyérmet szerző evezős tiszteletére tartottak országszerte, ismét hajóba szállt. Matthew Pinsenttel - aki szintén tagja volt a Sydneyben első helyen célba érő négyesnek - kormányos nélküli kettesben indult a London mellett megrendezett, úgynevezett szupersprint regattán.

Ez azt jelenti, hogy szokásos 2000 méteres táv helyett csupán 350 métert húztak a versenyzők, ami lényegesen nagyobb robbanékonyságot igényelt a résztvevőktől, a közönség pedig rendkívül élvezetes, szoros csatákat követhetett végig.

Nos Redgrave és Pinsent ezúttal sem talált legyőzőre, a nagy riválisnak számító amerikaiak és hollandok sem tudták megszorítani a brit párost.

A viadalon egyébként közel tízezer érdeklődő szoríthatott a Nagy-Britannia színeit képviselő evezősökért, akik a sydneyi olimpián két arany- és egy ezüstérmet szereztek.

CSB, Nemzeti Sport 2000.10.21

Redgrave az év sportszemélyisége
A BBC közönsége az ötszörös olimpiai bajnokra szavazott


A Sydneyben ötödik olimpiai aranyérmét nyerő evezőst, Steve Redgrave-et választották az év brit sportszemélyiségévé a BBC-televízó nézői. A 38 éves Redgrave, aki cukorbetegségben szenved, 1984-ben, Los Angelesben lett először bajnok, és Sydneyben, az ötödik olimpiáján sem adta alább az aranyéremnél, ahol a brit kormányos nélküli négyes tagjaként győzött. A második helyre Denise Lewis, a hétpróba sydneyi bajnoka, a harmadikra Tanni-Grey Thompson paralimpiai győztes került. A nézők az első hat közé szavazták David Beckhamet, a Manchester United labdarúgóját, két nehézsúlyú ökölvívót: Audley Harrisont, Sydney aranyérmesét és Lennox Lewist, a WBC és az IBF profi világbajnokát. A BBC tájékoztatása szerint több mint egymillió néző adta le a voksát. Véleményük szerint Tiger Woods amerikai golfozó volt az év legkiemelkedőbb külföldi sportszemélyisége.

Nemzeti Sport, 2000.12.13

Redgrave lovag lett

II. Erzsébet brit uralkodó lovaggá ütötte Steven Redgrave ötszörös olimpiai bajnok evezőst. A kilencszeres világbajnok Redgrave 1984-ben kormányos négyesben, a következő három ötkarikás játékokon kormányos nélküli kettesben, tavaly kormányos nélküli négyesben győzött.

A londoni Buckingham-palotában tartott ünnepségen a 39 éves klasszis mellett jelen volt három sydneyi csapattársa, Matthew Pinsent, James Cracknell és Timoty Foster, akik szintén kitüntetésben részesültek.

Sporthírek, 2001.05.02

EVEZÉS

KÉPEK

   

 
LINKEK

  net: Steve Redgrave