FONTOS


 

Jelenleg 14 számban hirdetnek olimpiai bajnokot. Mind a férfiak, mind anők versenghetnek egypár-, kétpár- és négypárevezősben, könnyűsúlyú kétpárevezősben, nyolcasban és kormányos nélküli kettesben. Míg a kormányos nélküli négyes, és a könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes a játékokon kizárólag férfiegység.


A verseny lebonyolítása az előfutamokkal kezdődik meg, innen a létszámtól függő számban jutnak a hajók a középdöntőbe, míg a "kiesők" a reményfutamokból léphetnek tovább. A középdöntőből a következő lépcsőfok már a döntő. Az A-finaléban a legjobb hat egység küzdhet, a B-ben a 7-12. hely dől el, és így tovább. Atlantában Ausztrália szerezte meg a legtöbb érmet, éppen ezért a házigazdák reménykedve tekintenek a Penrith Lake-en zajló esemény elé. Mellettük aranyérem-esélyes még az Egyesült Államok, Olaszország, Németország, Hollandia, Kanada és Svájc.


Magyarországot két páros képviselte Ausztráliában: a Haller Ákos és Pető Tibor alkotta kétpárevezős, valamint a Remsei Mónika és Alliquander Anna összeállítású könnyűsúlyú kétpárevezős. Az előbbi kettős, miután az idei Vk-sorozatban a harmadik helyen végzett - három bronzéremmel - döntős reménnyel vágott neki a 2000 méteres távnak. Sőt, a két versenyző nem titkoltan dobogós álmokat dédelgetett. A szám favoritjai egyébként a szlovénok (Cop, Spik). A nőknél a románok befutójára voksoltak a legtöbben, míg a magyar egység célja a legjobb hatba kerülés volt. A sportág egy igazi klasszisát is láthattuk Sydneyben, a négyszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok Steven Redgrave ezúttal Nagy-Britannia kormányos nélküli négyesének tagjaként igyekezett gyarapítani a gyűjteményét.

SYDNEY.2000
- Hallerék start-cél győzelemmel jutottak tovább
- Remseiék a C-döntőben
- A Pető, Haller páros már pontszerző
- A magyar páros a célt elérte, az álom nem sikerült
- A bravúr elmaradt

- Az olimpiai szereplés lendületet adhat
- Steven Redgrave újabb győzelme
- Vácott nyugodt légkörben folyik a munka
- Melis kapitány bázist teremtene
- Kokas Gergely ráunt az állandó fogyasztásra
- A jobbtól nem szégyen tanulni
- Kokas Győrben folytatja
- Létfontosságú pontok Sydneyből

Haller Ákos


Pető Tibor


Alliquander Anna


Remsei Mónika


Kokas Gergely
EVEZÉS

KÉPEK

  Húzd meg jobban!
  Start

 
LINKEK