FONTOS


 

Hat éve nem látták az aranynégyes egyik tagját
Eltűnt az olimpiai bajnok?

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Dejan, INDEX 2001.04.13
--------------------------------------------------------------------------------

Történelmi győzelmet aratott a magyar férfi kajak négyes a 88-as szöuli olimpián. A Csipes, Gyulay, Ábrahám, Hódosi négyes az élen végzett, és még három évig, noha nem ugyanebben az összeállításban, veretlen maradt. A kvartett első három tagja közöttünk él, rendszerint hallani róluk, Hódosi azonban - eltűnt.


Hódosi (jobbról a második) az olimpiai dobogón a társaival
Hódosi Sándor épp az olimpia évében került a négyesbe, és még egy évig tartotta is a helyét, később kiszorította őt Fidel László. Ez az olimpia viszont egyszersmind azt is jelentette számára, hogy halhatatlan lett. Négy év múlva Barcelonában már nem volt ott, de még itthon volt, a szemünk előtt, hallhattunk róla, utána viszont egyre kevesebb hír érkezett felőle.

"Sürgősen külföldre kellett mennie"

Ő maga sem titkolta, hogy egy ideig az alkohol kerítette hatalmába, de kilábalt a válságból, edzőtermet nyitott. Nagyon fogadkozott, hogy jó útra tér, de pillanatnyilag nem tudni, sikerült-e neki. Némileg mást jelez, hogy egy németországi útlevél-ellenőrzéskor fennakadt a rostán.

Eltűnt. Idestova három éve, de pontosan ezt a dátumot sem lehet biztosan megnevezni. A társak sem tudnak róla semmit mostanság. Ábrahám Attila az Indexnek elmondta, hogy ő volt vele a legjobb viszonyban távozásáig - együtt nyertek párosban tízezer méteren aranyérmet a vb-n -, de hat éve nem jelentkezik. Sürgősen külföldre kellett mennie, ennyi jutott tudomásomra, de nem zárkózottságból nem tudok róla semmit mondani, a társakkal együtt én is keresem - zárja le beszélgetésünket a korábbi riporter.

A rendőrség is keresi?


A győzelem utáni sajtótájékoztató
A Magyar Olimpiai Bizottság is tanácstalan az elérhetőségével kapcsolatosan. Az Ifjúsági és Sportminisztériumban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékért nem jelentkezik. Sem ő, sem más hozzátartozója. (Mindössze két bajnoknak nem tudják átutalni a járadékot, a másik Gyarmati Olga, a '48-as olimpia távolugró bajnoka.)

Hivatalos helyről származó információnk szerint, amit eddig nem erősítettek és nem is cáfoltak: körözik. Vagyis nem csak mi, illetve a társak, valamint a sportrajongók keresik...

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Férfi kajaknégyes