FONTOS


 

Csipes újra elővette a lapátot
Az igazgató vezeti a női csapat edzéseit

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 2000.01.13
--------------------------------------------------------------------------------

- Nyáron úgy határoztam, le kell fogynom, ezért tíz kilométer futottam, vagy harmincat eveztem. Nagyon jó erőben éreztem magam - vélekedett Csipes.

Mindezt többéves kihagyás után - kezdetként. Nem rossz. Már akkor látszott, ebből lehet valami. Közben a másik szálon is futottak az események. Csipes a Honvéd szakosztály-igazgatójaként azt látta, hogy a női csapat és az edző, Czibula István nem jön ki egymással, a versenyzők tréner nélkül maradtak. Csipes nem vett fel új edzőt, mert kevés a pénz, ő lett a női szakág edzője.

- A Mednyánszky, Dékány, Laky trió tréningjeit vezetem. Nagyon kicsi az esély arra, hogy valamelyik lány kijusson az olimpiára, így látni akarom, hogy mennyire edzenek komolyan. Annak nincs értelme, hogy ne teljes erőbedobással készüljenek, én figyelek rájuk. Nagyon rossz anyagi helyzetben vagyunk, bizonyítaniuk kell, hogy mindent megtesznek azért, hogy eljussanak Sydneybe - nyilatkozta Csipes.

Vagyis a főnök rájuk veti vigyázó szemeit. Személye ellen nem volt kifogás, eddig a hölgytrió nagyszerűen dolgozik. És ha már úgy is ott kell lennie velük, akkor a főnök is beszáll, megpróbálja saját pályafutását egyengetni. Ha a tél végére olyan fizikai állapotban lesz, mint az atlantai olimpia idején volt, akkor saját költségen elutazik a válogatottal a sevillai edzőtáborba, megnézi, hogy megy alatta a kajak. Ha a közös edzéseken egy-két válogatott versenyzőt legyőz, akkor ismét ringbe száll és csak egy cél lebeg a szeme előtt: eljutni Sydneybe.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Csipes Ferenc