FONTOS


 

Csipes nyilatkozott, a lányok távoznak
Mednyánszky: "Mindhárman felháborodtunk"

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 2000.01.21
--------------------------------------------------------------------------------

"Nagyon kicsi az esély arra, hogy valamelyik lány kijusson az olimpiára" -- nyilatkozta lapunknak néhány napja Csipes Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója, a női csapat edzője. Csipes a "valamelyik lány" kifejezés alatt Dékány Kingára, Mednyánszky Szilviára és Laky Évára, a Honvéd három válogatott versenyzőjére gondolt. A mondat enyhén szólva nem nagyon tetszett a hölgyeknek. Érthető. Főleg Mednyánszky háborodott fel, akinek hármuk közül talán a legnagyobb az esélye a sydneyi olimpiai részvételre. Mednyánszky ugyanis az egyik legjobb honi egyéni versenyző, nem lenne meglepetés, ha kvalifikálná magát a játékokra.

-- Az ominózus mondat nem esett jól -- kezdte a hét éve a világ élvonalában lapátoló világbajnok. -- A tavalyi válogatókon egyesben a második és a harmadik helyen végeztem, Csipes senkit -- legalábbis engem -- ne írjon le. Ugyanannyi esélyem van a részvételre, mint bárki másnak, mondjuk például Kőbánnak. A sport éppen attól (is) sport, hogy mindenkinek meg kell adni az esélyt. Ráadásul a szakosztály pénzügyileg nem áll túl jól, hasonló mondatok hatására pedig szponzori pénzektől eshetünk el. És ezt a mondatot éppen a főnök, az edzőnk mondta. Mindhárman felháborodtunk!

Mednyánszkyék egyébként elhagyják a Honvéd vízitelepét. De nem a Csipes-féle nyilatkozat miatt...Eldöntötték, hogy Csepelen készülnek fel az olimpiára.

Igen, Csepelen, ahol a világ legeredményesebb kenus szakosztálya működik, és az edzőt Ludasi Róbertnek hívják. Mivel ezt Mednyánszkyék is tudják, szívesen csatlakoznak a csapathoz.

A Csepel-Pentaszervíz mestere számára nem lesz újdonság, hogy hölgyekkel foglalkozik. Ő nevelte fel az ifjúsági világbajnok Wohner Krisztinát és az olimpiai bajnok Czigány Kingát ő segítette. A lényeg tehát: Mednyánszkyék váltanak. Csepelen pedig bizonyíthatják, hogy Csipesnek nem volt igaza. "Csupán" valamelyiküknek ki kell jutnia az olimpiára...
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Csipes Ferenc