FONTOS


 

Gyulay: ennyi volt...
Az olimpiai bajnok nézőként megy Sydneybe

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Válfi Tamás, Nemzeti Sport 1999.11.17
--------------------------------------------------------------------------------

A kétszeres olimpiai bajnok (Szöul 1988) Gyulay Zsolt korábban a fejébe vette, elindul a sydney-i olimpián. Nos, úgy tűnik, a ötkarikás szereplésből nem lesz semmi.

-- Valóban nincs remény arra, hogy ismét olimpikon legyek -- mondja Gyulay.

+ Miért is?

-- A profik napi hat órát edzenek, én nem tudok és most már nem is akarok ennyit tréningezni. Hetente talán ha négyszer lejutok a vizitelepre, így pedig nem lehet felvenni a versenyt. Tavasszal több időm volt a munkám mellett, most már kevesebb. Biztosan tudja, nem a kajakból élek.

+ A rosszmájuak szerint csupán reklámfogás volt, hogy visszatér...

-- Ezt cáfolom.Tartom, ha annyit edzhetnék mint a többiek, akkor lenne esélyem arra, hogy Sydneyben is lapátolhassak. Egyébként tavasszal sokan furcsán fogadták a visszatérésemet, néhányan láthatóan féltek tőlem.

+ A vízen tehát már nem szól bele semmibe. És a parton?

-- Továbbra is ott vagyok a válogatottak között. Ösztönzöm őket, ha tudok, tanácsokat adok. Talán hasznomat veszik. Ha edzek, vagy a Honvéd telepére megyek le, közel van, s mindig akad társ, vagy pedig az MTK-ba. Nehéz kimondtani, de tény, már csak amatőrként sportolok.

+ Nézőként ott lesz Sydneyben?

-- Már most tervezgetem az utat. Furcsa lesz a partról néznem a többieket, de hozzá kell szoknom az új szerephez. Versenyezni már nem fogok többé, ám a kajaktól nem akarok, nem tudok elszakadni.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Gyulay Zsolt