FONTOS


 

Jövőre, veletek, ugyanitt
Milánói érmesek köszöntése



Az ünneplésre sem könnyű időpontot találni. A milánói világbajnokságról 16 éremmel, közte 6 arannyal, hazaérkezett kajak-kenu válogatott tagjai az olasz túra után előbb a szegedi országos bajnokságon, majd a sydneyi előolimpián folytatták fellépéssorozatukat. Talán most van pár napjuk a szusszanásra, egy kis kikapcsolódásra. Ezt a lehetőséget ragadta meg Senk Ferenc, a fővárosi Három Szív étterem tulajdonosa, a sportág régi barátja, aki hangulatos vacsorára invitálta a milánói világbajnokságon sikeresen szerepelt versenyzőket, a dobogós helyezetteket, edzőiket és szakvezetőiket.

Többek előre kimentették magukat, ugyanis az idei világbajnokok közül Vereckei Ákosnak és Kammerer Zoltánnak éppen ezen a napon vették ki a manduláját a Szent László Kórházban, Baráth Etele, a szövetség elnöke pedig néhány órával az összejövetel előtt érkezett meg Sydneyből, ahol a nemzetközi szervezet tanácskozásán vett részt. A múlt heti előolimpia hősei közül viszont ott volt a két legsikeresebb kajakosnő, Kovács Katalin és Kőbán Rita, ők három, illetve két győzelmet szereztek a Penrith-tavon.

Nem maradhattak el az ilyenkor szokásos köszöntők, de ennél sokkal fontosabb volt, hogy finom falatok mellett, jó hangulatban, baráti társaságban telt az este. A vendéglátók azzal búcsúztak: már most tervezik, jövőre, az olimpia után hasonló ünnepséget szerveznek. Ugyanis biztosak abban, hogy legjobbjaink nem üres kézzel jönnek haza a 2000-es ötkarikás játékokról.

Mészáros István, Mai Nap, 1999. október 6.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK