FONTOS


 

7. Seat kajak-kenu maratoni-világbajnokság
Látványos megnyitót ígérnek a szervezők

Nyolc nap van hátra a 7. Seat kajak-kenu maratoni-világbajnokság rajtjáig. A nagyobb munkálatoknak vége, majdnem minden készen áll a kezdésre, csupán a csinosítás van hátra. A verseny helyszínén Balogh József, Győr polgármestere és Jürgen Hoffmann, a céltorony építéséhez 45 millió forint támogatást nyújtó Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető-igazgatója tett látogatást.

Az ünnepélyes megnyitót július 30-án pénteken, 20 órai kezdettel Győr egyik legszebb részén, az úgynevezett Kis-Margitszigeten felállított víziszínpadon tartják. A részt vevő országok zászlóinak bevonulása után a BM Duna Művészegyüttese ad műsort. Lesz lampionos vízifelvonulás és tűzijáték. A nyitóünnepséget a Duna rakparti sétányán utcabál zárja.

Mivel a vb háromszor 12.2 kilométeres távon zajlik, a versenyzők csak harminc-negyven percenként, a futószakaszon tűnnek fel a közönség előtt, így a nézők számára kevésbé lesz látványos a verseny. Ezért a szervezők a rajt-cél színhelyén kiegészítő programokkal -- fúvószene, sárkányhajó-bemutató, motoros ügyességi verseny, divatbemutató, valamint Benkó Dixiland-koncert -- szórakoztatják a nagyérdeműt.

(havasréti) Nemzeti Sport 1999. július 23.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK