FONTOS


 

Kajak-kenu VB, Milánó 1999
Teljes a vb-csapat
Angyal hajthatatlan

A versenyzőknek és az edzőknek sem kell tovább foglalkozniuk a világbajnoki csapat összeállításának kérdésével. A 26 szám közül az utolsó kettőben (C IV 500 m, C IV 1000 m) is eldőlt, melyik négy férfi térdel majd a hajóban a milánói világbajnokságon (augusztus 26--29.).

Ezer méteren hat versenyző -- Horváth, Belicza, Ipacs, Zala, Gajárszki, Kozmann -- közül választott Angyal Zoltán szövetségi kapitány. A válogatási elveket egyedül Belicza teljesítette, neki "bérelt" helye volt. Ezután Angyal vezérevezőst keresett, annak ellenére Horváth Csabára esett a választása, hogy a csepeli versenyző idén gyengén lapátolt. A kapitány szerint még így is ő tudja a legjobban megoldani a vezérevezősre háruló feladatot.

Ezek után értelemszerű volt, hogy a fennmaradó két helyre egy párost kell betenni. Horváth és Belicza a Gajárszki, Kozmann, valamint a Zala, Ipacs párral is kipróbálta a négyest, előbbivel 5 mp-cel gyorsabban haladt, így a tavalyi vb-bronzérmes (C II 1000) Ipacs, Zala páros nem utazik Milanóba.

Az 500 m-es távon nem volt meccs, nem volt változás. Maradt a kapitány által korábban megálmodott, Horváth, Kolonics, Pulai, Novák kvartett. Buzál és Végh hiába tiltakozott amiatt, hogy Pulaival és Novákkal ők nyerték a válogatót, Angyal hajthatatlan maradt.

Nemzeti Sport 1999. augusztus 10.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK