FONTOS


 

Kajak-kenu VB, Milánó 1999
Olimpiai rosta Milánóban

A válogatott felkészülése jól sikerült, a kisebb betegségeket leszámítva mindenki egészségesen várja a kezdést -- derült ki a dunavarsányi edzőtáborban a Milánóban sorra kerülő kajak-kenu-világbajnokság előtt bő egy héttel tartott tájékoztatón.

Angyal Zoltán kapitány elégedett az edzésen elért eredményekkel, elmondta, hogy kiváló az összhang a csapaton belül. A felkészülés vasárnap ér véget, a csapat nagyobbik része (10 klubból került ki a 31 versenyző) kedden, a csak a 200-as számokban rajtolók pedig csütörtökön utaznak el Milánóba.

A világbajnokságon fél szemmel már a Sydney-i olimpiára kell figyelni, hiszen ezúttal csak a világbajnokságon szerezhető meg az olimpiai kvóta. A kilences döntőbe kerültek megszerzik országuknak az adott számban való indulás jogát. Figyelmeztető , hogy négy évvel ezelőtt az első rostán a 12 olimpiai számból csak 10-ben szereztek kvótát legjobbjaink.

Most viszont csak egy rosta van. A sportág történetében először az A-döntők mellett B-döntőkre is sor kerül majd a vébén, mert néhány egység a B-döntőből is kijuthat az olimpiára.

A versenyzőkre a világbajnokság után sem vár pihenő, Milánó után egy héttel jön a magyar bajnokság, majd azok, akik a világbajnokságon jól szerepeltek az olimpiai számokban, szeptember második felében a sydneyi előolimpián vesznek részt.

(válfi) Nemzeti Sport 1999. augusztus 18.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK