FONTOS


 

Kajak-kenu VB, Milánó 1999
Horváth Gábor esete a pókkal
Négy nap múlva világbajnokság

Az ízeltlábú megcsípte a bal felkarját, mint később kiderült, Horváth allergiás a pókcsípésre. A Honvéd versenyzőjének bevörösödött és dupla méretűre nőtt a felkarja, természetesen edzeni sem tudott.

Még pénteken reggel elment a Sportkórházba, de az ott kapott injekció és gyógyszer sem használt. Horváth otthon, azaz Budapesten töltötte az éjszakát, de egyre rosszabb állapotba került, a kerületi éjszakai ügyeletre ment. A megfelelő ellátás következtében egyre javul az állapota. Szombaton meg is jelent a dunavarsányi edzőtáborban, de még nem kockáztatott, nem edzett. A világbajnokság viszont vészesen közeledik, vasárnap már mindenképpen vízre száll.

Az atlantai olimpia előtti kaland jó előjelnek bizonyult, reméljük, a pókkal és az olaszországi világbajnoksággal is így lesz.

*

A dunavarsányi edzőtáborban nem a megszokott hétvégi program zajlik, a válogatott tagjai elkezdték a hajók tisztítását, csomagolását. A magyarok hajóit Milánóba szállító vonta ugyanis vasárnap este indul Dunavarsányból. Az egyesületek tagjai az utolsó hétvégét más-más időbeosztás szerint töltik, vannak, akik szombatra kaptak pihenőt és vasárnap mennek vissza edzeni, akadnak, akik vasárnap regenerálódnak és hétfőn, az elutazás előtt egy nappal még keményen tréningeznek.

(válfi) Nemzeti Sport 1999. augusztus 22.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK