FONTOS


 

Péntektől országos bajnokság Szegeden
A kajak négyes nagy bulira készül

Nem örülnek a kajakosok és a kenusok. Pihenni szeretnénenk a fárasztó idényt követően, de nem tehetik, mert a vasárnap végét ért milánói világbajnokság után pénteken már az országos bajnokságon kell helytállniuk. Kérdés: ez vajon mennyire sikerül(het)?

Nincsenek abban a helyzetben, hogy kihagyják a szegedi ob-t, mert akkor pénzveszteséggel számolhat az egyesületük, sőt a nagyobb klubok millióktól eshetnek el. AZ ISM-től kapott központi támogatást ugyanis a szövetség osztja szét a klubok között, úgy, hogy kidolgoztak egy rendszert, amelyben 13 szempont szerint pontokat lehet szerezni. Az ob természetesen az egyik legnagyobb szorzót kapta.

Az egyesületek tehát kénytelenek a legjobbjaikat (még ha azok nem is lelkesednek az ötletért) indítani, a lehető legtöbb számban, hogy minél több pontot gyűjtsenek. Ez jó, mert mindenki (köztük az összes világbajnok) ott lesz Szegeden, a verseny színvonala viszont...

Valószínűleg nem világbajnoki lesz.

Az biztos, hogy a németeket 1000 m-en nyolc év után legyőző Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth Gábor összeállítású négyes ebben a számban indul Szegeden. Mint Horváth elmondta, neki és Storcznak sikerült elintéznie, hogy csak ebben az egy számban küzdjenek (szenvedjenek?). Nekik járt ez a privilégium. Viszont Vereckei és Kammerer más számokban is versenyez majd.

Horváth nehezményezte, hogy a fiúkkal eddig nem sikerült kellőképpen megünnepelniük a világbajnoki címüket, ugyanis a milánói bankett nem sikerült igazán jól, a hét elején pedig mindannyian baráti körben mulattak. Szegeden viszont lesz lehetőség a közös ünneplésre. A bulit - amire már több, visszavonult menő is bejelentkezett - szombat estére tervezik Horváthék többek között ezért is intézték el, hogy csak egy számban és csak szombaton lapátoljanak.

Az ünnepléshez kapcsolódó hír, hogy a milánói Forte Crest hotelban (ahol számos csapat, köztük a magyar is lakott) nem minden maradt a helyén, több tűzoltófelszerelésből például kifújták az anyagot. A szálloda vezetősége jelezte az ott lakó küldöttségeknél, hogy a kárt ki kell fizetniük, s az olaszoknak kell eldönteniük, kit találnak bűnösnek, azaz elképzelhető, hogy a magyarok is kapnak az úgynevezett takarítási számlából.

(válfi)

Bensőséges hangulatú fogadást tartottak szerdán délelőtt Miskolcon, ahol a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület kajakos világbajnokait köszöntötték. Farkas Zoltán, Tiszaújváros polgármestere, a TVSE elnöke elöljáróban leszögezte: a klub fennállásának legjobb évét zárja. Sportolóik közül hatan sikeresen szerepeltek a világversenyeken, tizenegy érmük önmagáért beszél. A TVSE sportolói közül a legjobb eredményt Szabó Szilvia és Viski Erzsébet érték el (Kőbán és Kovács oldalán), a 200 és az 500 m-es négyesben is világbajnokok lettek.

Nemzeti Sport 1999. szeptember 2.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK