FONTOS


 

Előolimpia, Penrith
Két hajót visznek, a többit kölcsönzik
Szakosztály-igazgatóból önkéntes

A magyar csapat a Sydney-i előolimpián (szeptember 24-26.) mindössze tizennégy versenyzővel "oldja meg" a tizenkét versenyszámot. ám a tizenkettőből egyelőre csak nyolc számban biztos, hogy kik indulnak. A női egyesben és párosban Szabó, Kovács és Kőbán osztozik majd a helyeken, mindegyiküknek van esélye arra, hogy ebben, illetve abban a számban induljon - döntés majd a helyszínen. Jóval egyszerűbb a helyzet a férfi kajakosoknál. A két egyest Vereckei és Storcz között kell felosztani. A kenusoknál a legtisztább a kép - mindössze hárman utaznak.

Ami már biztos. Férfiak. Kajak. 500 m. K II: Almási, Bauer. 1000 m. K II: Almási, Bauer. K IV: Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth G. Kenu. 500 m. C I: Kolonics. C II: Pulai, Novák. 1000 m. C I: Kolonics. C II: Pulai, Novák. Nők. 500 m. K IV: Kovács, Szabó, Viski, Kőbán.

A válogatott a legtöbbször rengeteg hajót visz a verseny helyszínére, ezúttal viszont más a helyzet, ugyanis rengeteg magyar hajó van Ausztráliában, amelyeket a magyar küldöttség tagjai még tavasszal hagytak Sydneyben, amikor három hétig ott edzőtáboroztak. Mivel csak egyes hajók maradtak a távoli földrészen, így párosokat és négyeseket is kölcsönözni kell. Az ausztrálok elküldtek egy listát, rajta a típusokkal és az árakkal, a magyarok pedig már félre is tetették maguknak a szükséges kajakokat illetve kenukat. Két hajót mégis visz magával a válogatott. Egyet Kolonicsnak, egyet pedig Vereckeinek.

A csapat nem csak azért nem fog idegenül mozogni Sydneyben, mert már járt ott, hanem azért is, mert egy magyar, Hotorán György gardírozza majd őket. A Honvéd-Westel 0660 korábbi szakosztály-igazgatója a családjával együtt az ötödik földrészre költözött, s mi sem természetesebb, hogy mindenben segít a csapatnak. Mindezt egyébként hivatalosan teszi, a magyar és a nemzetközi szövetség már megállapodott, hogy Hotorán önkéntesként dolgozik.

(válfi)

EMLéKVERSENY. A Miskolc határában lévő Csorba-telepi tavon szeptember 11-én rendezik meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kajak-kenu bajnokságot, amelyen a hagyományoknak megfelelően ismét megemlékeznek Felföldi Györgyről. Az egykori neves sportember újságíróként dolgozott a Déli Hírlapnál, s fiatalon hunyt el. Az ifjúsági kenu I-es 1000 méteres szám győztese megkapja a Felföldi-vándorserleget.

Nemzeti Sport 1999. szeptember 10.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK