FONTOS


 

Vereckei, Kammerer, Veréb: túl a mandulaműtéten
Csapategység a kórházban is

A legtöbb kajakos megérdemelt pihenőjét tölti. Négyen szintén pihennek, de nem úgy, ahogy az a legideálisabb lenne. Vereckei ákos, Storcz Botond, Kammerer Zoltán és Veréb Krisztián kórházban fekszik.

Mandulaügyben. úgy döntöttek, hogy az idény végén, az olimpiai évad kezdete előtt kivetetik sokat rakoncátlankodó mandulájukat.

-- Ennél nem lehetett volna ideálisabb időpontot találni -- vélekedett Storcz.

A többiek is így gondolták, csakhogy kedden délután nem voltak olyan állapotban, hogy ezt el is mondják. Vereckei, Kammerer és Veréb, a három csepeli (igaz, Kammerernek Győrben van az igazolása) ugyanis túlvan a nehezén. A László-kórházban délelőtt mindhármukat megműtötték. Hiába, ilyen a csapategység: edzésre és kórházba is együtt mennek.

-- Már isznak, ami jó jel, szerdán reggel már enniük is kell -- mondja a nővér.

Storcz nem csatlakozott a minicsapathoz, az MTK kiválósága inkább szerdán délelőtt a Honvéd-kórházban esik át a kötelezőn. Négyük közül ő az egyetlen, aki egyébként nem pihenhetne, mert a kék-fehéreknél elkezdődtek az edzések. Storcznak azt mondták, két hétig nem csinálhat semmit, nyilvánvalóan a másik három kajakosra is ez a sors vár.

Csak Horváth Gábor boldog. Az augusztusi milánói vébén 1000 m-en győztes Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth összeállítású négyesből csak az utóbbi nem ment kórházba. Neki csak néha van gondja a mandulájával, a többieknek állandóan. Horváth a falakon kívül maradt.

Hol van itt a csapategység?

Az is meglesz, ígéri Horváth, szerdán kórházról kórházra jár majd, végiglátogatja a betegeket és sok időt tölt majd velük.

(válfi)

A szövetség elnöksége nagyon szeretné, ha a korábban a Honvéd szakosztály-igazgatói posztját betöltő, jelenleg Sydneyben élő, a válogatottnak az előolimpián minden segítséget megadó Hotorán György lehetne a kajakosok hivatalos kísérője (önkéntese) az ötkarikás játékokon. Ehhez a helyi szervezők megadták az engedélyt, már csak a MOB-nak kell hozzájárulnia.

Kedden délután a Böszörményi úti Három szív vendéglőben a milánói világbajnokságon aranyérmet szerzett versenyzőket és edzőiket baráti vacsorán látták vendégül.

A Magyar Kajak-kenu-szövetség emlékbizottsága október 13-án szerdán, 17 órakor, a csepeli temetőben megkoszorúzza a tíz éve elhunyt Szabó Sándor sírját. A mesteredző a Csepel SC jogelődjében, a WMTK-ban kezdett kajakozni, 1955--58 között a válogatott vezetőedzőjeként tevékenykedett, utána -- egészen haláláig -- a Csepelben dolgozott.

Nemzeti Sport 1999. október 6.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK