FONTOS


 

Ivan Patzaichin ötvenéves
A román Lorenzo Lamas


Ötvenéves a román kenusport legnagyobb alakja, Ivan Patzaichin. A páratlan éremgyűjtemény -- négy olimpai arany- és három ezüst-, illetve nyolc világbajnoki arany-, négy ezüst- és tíz bronzérem -- tulajdonosa igazán megadta a módját a valóban határkőnek számító születésnap megünneplésének. A román kajak-kenuválogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedő legendás sportoló száz vendég gyűrűjében koccintott a bukaresti Polo Club nevű exkluzív vendéglőben.

"Idejében elkezdtem összeszámolni, hogy kiket is hívok majd meg a koktélpartira, s egészen megijedtem, amikor a legszigorúbb rostálás után is több mint százan maradtak. Ugyanakkor boldog vagyok, hogy ennyi embert mondhatok a barátomnak." -- mondta a Delta tábornokának is becézett Patzaichin.

Wichman Tamás hajdani nagy ellenfelének végül szerencséje volt, hogy a meghívottak közül néhányan külföldön tartózkodtak, de Gabriela Szabo vagy Crin Antonescu sportminiszter nélkül is összejött a százas létszám. A parádén a korábbi sporttársak mellett ott volt például Ion Tiriac, a Román Olimpiai Bizottság elnöke és a kézilabdasport legtöbb babérral rendelkező szakembere, a hétszeres világbajnok edző, Nicolae Nedef is. Az ünnepelt frakkban, csokornyakkendőben lépett a nyilvánosság elé, ez jelentette az est legnagyobb meglepetését. Felesége, Georgiana a baráti körben is fontosnak tartotta menedzselni férjét: "Ki merné azt mondani, hogy Ivan ötvenéves? Senki sem adna többet neki harmincnál, bárki könnyen összetéveszthetné Lorenzo Lamasszal. Ha majd filmszerepre kérik fel, én leszek a menedzsere."

(csinta) Nemzeti Sport 1999. december 3.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK