FONTOS


 

Ötmillió forint a kajakosoknak

A Magyar Külkereskedelmi Bank ötmillió forinttal jutalmazta meg tegnap az MKB-ranglistán legjobban szerepelt kajakosokat, kenusokat, illetve a klubokat.
Két évvel ezelőtt hirdették meg először ezt a pontversenyt, s már az első évben nagy tetszést aratott a versenyzők és vezetők körében egyaránt. Az volt a cél, hogy a legeredményesebb versenyzőket ne csak erkölcsileg, hanem anyagilag is becsüljék meg, s valamiféle egyszerőbb, de a teniszezőkéhez hasonló ranglistát állítsanak össze. Kezdetben még vita volt arról, hogy milyen versenyek kerüljenek be a ranglistaviadalok közé, s milyen szorzóval vegyék őket figyelembe. Végül az a javaslatot fogadták el, amely a legjobban a világbajnokságot díjazza.
Ebben az évben a májusi tájékoztató verseny, a két világbajnoki válogató, az országos bajnokság, valamint a milánói világbajnokságon elért eredmények alapján állapították meg a sorrendeket. Ezeken a versenyeken minden számban elért eredmény beleszámított a pontozásba, az egyesek nagyobb arányban, mint például a négyesben elért helyezések.
A végeredmények ismeretében általános volt a megállapítás, hogy azok végeztek az élen, akik valóban a legjobb teljesítményt nyújtották az év során, s ez azt mutatja, jó a pontszámítás. A női kajakosoknál Kovács Katalin, a férfiaknál Vereckei Ákos, a kenusoknál pedig Kolonics György lett a győztes. A klubok versenyében - ebben az országos bajnokságokon elért eredményeket számították - a Szeged lett az első.

Az MKB ranglista végeredménye.
Női kajak: 1. Kovács Katalin (ÚTE) 224,70 pont, 2. Kőbán Rita (ÚTE) 171,50, 3. Szabó Szilvia (TVSE) 162,05.
Férfi kajak: 1. Vereckei Ákos (Csepel-Pentaszervíz) 169,80, 2. Fehérvári Vince (Honvéd-Westel-0660) 142,80, 3. Storcz Botond (MTK-Kenwood) 110,85.
Kenu: 1. Kolonics György (Csepel-Pentaszervíz) 185,70, 2. Kozmann György (Atomerőmő SE) 116,65, 3. Fürdök Gábor (Szeged) 111,55.
Szakosztályok: 1. Szeged 902,25, 2. KSI 803,75, 3. Multi 800,75.

Faludi Gábor Népszabadság, 1999. december 4.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK