FONTOS


 

Lehetnek tartalékaink
Olimpiai változások

Gilbert Felli, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportigazgatója hozta a MOB tudomására a versenykiírás lényeges változását. Minthogy nálunk gyakorta még a tartalékok is olimpiai éremesélyesként utaznak a játékokra, számunkra felettébb előnyös a döntés. A részvételi jogot már megszerző 23 kajakos és kenus mindegyike ott lehet Sydneyben, s a kiegészítő emberek is beugrásra készen várhatják a versenyt.

A döntés hátteréről Bonn Ottót, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség magyar főtitkárát kérdeztük: "Gilbert Fellivel hetekkel ezelőtt megállapodtunk ebben a fontos módosításban. Nagyon örülök, hogy sikerült meggyőznünk a sportigazgatót, hiszen ez valóban a kajak-kenu sport érdekeit szolgálja."

Angyal Zoltán, a válogatott szövetségi kapitánya így nyilatkozott: "Ezáltal valamivel könnyebb lesz a válogatás. Hiszen ha nem módosítják a kiírást, akkor egy-egy sérülés miatt akár két versenyszámban való indulástól is eleshettünk volna, holott megszereztük a részvétel jogát. A tavalyi világbajnokságon például a kenu négy olimpiai számában három versenyző, a Pulai, Novák kettős és Kolonics indult. Most a négy számra hat versenyzőt is nevezhetünk és végsősoron a helyszínen dönthetjük el, hogy kit is indítunk majd. Eez a válogatott keret tagjainak is bizonyára megnyugvást jelent."

(vad), Nemzeti Sport 2000.04.06.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK