FONTOS


 

Storcz és Horváth hajója már világszínvonalú
Gyúró nélkül gyötrődtek Sevillában

Az önsanyargatás hamarosan folytatódik: válogatott versenyzőink a közelmúltban tértek haza dél-afrikai, ausztráliai és spanyolországi edzőtáborokból, ki sem fújthatják magukat, a jövő héttől máris Dunavarsányban folytatják a felkészülést - immár közösen. A spanyol armadát megszégyenítendő idén először Sevillában vízre szállt MTK-s különítmény vezetőedzője, Fábián László szerint hibátlan hispániai heteket hagytak hátra, a tréner csupán csapata gyúrója után nyomoz.

"Remekül sikerült minden, az edzéslehetőség mellett az időjárás is pompás volt, ám a fiúk okkal panaszkodtak arra: nehéz ilyen kemény munkát végezni úgy, hogy a napi penzum előtt ne kerüljenek gyúró keze közé - magyarázta Fábián László. - A masszőrünk ráadásul az itthon töltött egy hét során elbliccelte az egyetlen alkalmat, amikor köteles lett volna megjelenni, így már csak ezért is várjuk, hogy Dunavarsányban, megfelelő feltételek mellett készülhessünk."

Kajakosaink formájáról - az idény elején - egyelőre fölösleges szólni, ám a kék-fehéreknél készülő élversenyző, Storcz Botond idei produkciójával kapcsolatban a tréner saját elképzeléseit készséggel kifejtette: "Úgy gondolom, Storcznak idén az ötszáz párosra és az ezer négyesre kellene elsősorban koncentrálnia. Négyesben világbajnokok, a Horváth Gáborral alkotott kettesben pedig szerintem csupán a rossz rajt miatt maradtak le a vébé-aranyról. Sebaj, idén nyerjenek, s mindent megbocsátok!"

Az MTK szakosztálya egyébiránt koránt sincs könnyű helyzetben, versenyzők és versenyszámok között válogathatnak, a szponzorok között sajnos nem. Várszegi Gábor két éve még 30 millió forintot adott a - futballklubtól függetlenül működő - szakosztályoknak, tavaly 15 milliót, a "sávos" csökkentés eredményeként idén - semmit. Storcz egyéni szponzorainak (az Albacompnak és a Buda Piértnek) köszönhetően kivételes helyzetet élvez:

"Nekem most nincs más dolgom, csak az, hogy a kajakozásra koncentráljak - fejtegette Storcz Botond. - A TF-t befejeztem, ily módon az edzések után tényleg odafigyelek arra, hogy lehetőleg semmit se csináljak, csakis pihenjek. Noha tényleg igazán foglalkoztat, még magam sem döntöttem el, melyik olimpiai számra összpontosítok. Sevillában próbáltuk ki Horváth Gáborral a vadonat új portugál páros kajakot, a hajó világszínvonalú, s mi sem akarjuk alább adni. Az egyesben való indulás is motivál, és azt hiszem, az időeredmények, és pusztán a megérzés alapján az első, júniusi válogatóig határozottan megmondom, melyik számban próbálom meg kiharcolni a sydneyi startjogot."

GG, Nemzeti Sport 2000.04.08.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK