FONTOS


 

Vereckei és Storcz: most még riválisok
Angyali egyesség

Angyal Zoltán szövetségi kapitány állta a számlát, ám nem fizetett rá, hisz egy közös vacsorán alighanem meggyőzte a négy válogatott versenyzőt arról, hogy a világbajnok kajak négyes idei szereplése alapvetően fontosabb az egyéni érdekeknél. Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Vereckei Ákos és Horváth Gábor ígéretet tett arra, hogy lehetőség szerint olyan számokra koncentrál, amelyek nem veszélyeztetik az idei válogatókon és az olimpián is esélyesnek mondható csapat összeállítását.

"Természetesen elfogadom az egyest ambicionáló Vereckei és Storcz nézeteit, de úgy hiszem, ők is megértették az elnökség által jóváhagyott válogatási elveket -- mondta Angyal. -- Tudják, nem támogatom, hogy azonos távon, tehát egy napon többször is rajthoz álljon egy-egy versenyző. A különböző számokban persze egészséges rivalizálásra van szükség, ezért egyelőre nem találok kivetnivalót abban, hogy a jövő heti Mol Világkupán ötszázon és ezren is megütközik egymással az említett két kajakos."

Angyal amondó, valamelyest már Szegeden eldől, mely számokban folyhat "szemet szemért" küzdelem, és melyik egység, illetve versenyző lapátol úgy, hogy szemernyi kétséget sem hagy a válogatottságát illetően.


Tolnatext-kupa hosszú távú verseny, Tolna (a táv: 36 km)

K-1. Férfiak: 1. Salga (Győri VSE) 2:38:03, 2. Csathó (Multi) 2:39:51, 3. Virág (Tiszafüred) 2:42:48. Nők: 1. Szondi (Tiszaújváros) 2:50:52, 2. Bencze (Csongrád) 2:59:32, 3. Remete (Tolnatext KKSC) 3:08:28

C-1: 1. Jakus (Csepel) 2:59:06, 2. Pétervári (BKV Előre) 2:59:07, 3. Dubois (francia) 2:59:09

GG, Nemzeti Sport 2000.05.22

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK