FONTOS


 

Világnagyságok találkája
Vereckei, Storcz: együtt és egymás ellen

Közepes teljesítmény sem akadt, így a középfutamokba jutott minden menőnk a pénteki 500 és 1000 méteres előcsatározások után a Mol-Világkupán. Szegeden e hét végén szinte lehetetlen szállodai szobát kapni: az 1998-as vb óta a legrangosabb eseményként méltatott Vk-ra és a borfesztiválra nagyon sok vendég érkezett. Túl nagy jókedv kerekedne, ha valamennyi klasszis egészségére csak egy kupa bort fogyasztana el minden asztaltársaság: a kajakos férfiak között Holman, Bonomi, Rossi, Liwowski, a hölgyek mezőnyében Fischer, Idem, Borchert, Profanter, a kenusok táborában pedig Giles, Dittner, Fredriksen és Doktor mind-mind világnagyság.

Szerencsére a magyarok névsorából is legalább ilyen hosszú sztárleltárt állíthatnánk össze. A gróf Széchényi István evezős és kajak-kenu pályán zajló "Magyarország-A világ többi része" viadal jelentősége nem csekély: a sydneyi olimpia előtt sokan a szombati és a vasárnapi döntőkben randevúznak utoljára "élesben" külföldi riválisaikkal, minthogy a júliusi Eb-re - a felkészülés finisében - aligha utazik majd el minden kiválóságunk.

"Már az eredmények is fontosak, ám egy-egy siker most még elsősorban a versenyzők lelkének tehet jót - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. - Elmagyaráztam mindenkinek, tisztában vagyok azzal, hogy intenzív edzésterhelés után állnak rajthoz, így csak azt várom el, hogy mindenki becsülettel versenyezzen. Jó formában a válogatókon kell lenni, csúcsközelben pedig az olimpián."

Lelki tréningnél azért nagyobb megpróbáltatás vár szombaton a délután két órától kezdődő ezres finálék résztvevőire. Különösen Vereckei Ákosra és Storcz Botondra, akik előbb egymás ellen ütköznek meg egyesben, utóbb a világbajnok négyesbe ülve harcba szállnak a világ maradékával.

GG, Nemzeti Sport 2000.05.27

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK