FONTOS


 

Nem súlyos Kőbán Rita sérülése

Kőbán Rita olimpiai és világbajnok kajakos csütörtökön elkezdheti a könnyített edzéseket, hétfőtől pedig teljes erőbedobással készülhet az olimpiára.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány azt mondta, hogy Kőbán hétfőn részt vett egy speciális vizsgálaton, amelyen kiderült, hogy nincs izomszakadása, csak húzódást szenvedett a szombati k-1 500 m-es döntőben.

Sérülése pihenéssel és gyógyszeres kezeléssel várhatóan gyorsan rendbe jön. - Ez a hét mindenképpen pihenő lett volna. Így, hogy csak izomhúzódásról van szó, Ritának talán elég ideje lesz a regenerálódásra - mondta Angyal.

[origo], 2000.08.07.

Kőbán sérülése: még nincs pontos diagnózis

Dobos József, a Sportkórház sebésze szerint Kőbán Rita (képünkön) olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos a szombati olimpiai válogatón hátizom-húzódást szenvedett, de az is lehet, hogy részleges izomszakadása van.

Dobos az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy egyelőre csak szemrevételezéses, tapintásos módszerrel vizsgálta meg Kőbánt, így pontos diagnózist nem tud felállítani. A hétfő délelőttre tervezett ultrahangos vizsgálat után derül ki, hogy a hosszú hátizom húzódásáról, vagy részleges szakadásáról van-e szó.

Utóbbi esetben a kajakosnak minimum egy hetet kellene kihagynia, de elképzelhető, hogy a felépülés hosszabb időt vesz igénybe.

(MTI), Sporthírek 2000.08.07.

Csapathirdetés előtt a hátsérülésről és a hátországról
Kőbán: nincs nagy baj


Kőbán Rita szimpatizánsai megnyugodhatnak, a riválisai pedig újra teljes erővel készülhetnek, minthogy hétfőtől kétszeres olimpiai bajnokunk is ezt teszi. Ez évben már kevesen számítottak arra, hogy Atlanta magyar aranyérmese ismét nagyot alkot a női K-1-esek mezőnyében: ehhez képest Kőbán megnyerte az első válogatót, az Európa-bajnokságot, s nagy tempót diktálva lapátolt a hét végi második válogatón is... mígnem hátizomhúzódás miatt feladta a versenyt. Hétfőn végül nem a Sportkórházban vizsgálták ki, Kőbán saját orvosát kérte fel a diagnózis felállítására. E szerint nincs részleges szakadása, csupán húzódása, s bár a sérülés a héten még kezelésre szorul, a könnyített edzéseket csütörtöktől megkezdheti, hétfőtől pedig teljes intenzitással tréningezhet a válogatott dunavarsányi edzőtáborában.

Negyedik olimpiájára készülő kajakosunk a délután folyamán nem csak orvosával, Angyal Zoltán szövetségi kapitánnyal is hosszasan konzultált. Angyal ily módon már valószínűleg többet tud az ez ideig öt ötkarikás érmet nyert bajnoknő sydneyi indulási terveiről. A kapitány egyébiránt kedd reggel osztja meg saját elképzeléseit a szakmai bizottsággal, majd a grémium véleményezése után 14 órakor a Magyar Kajak-kenu-szövetség elnöksége elé terjeszti -- egyelőre csonka -- olimpiai csapatának névsorát. Pénteken, a K-1 és C-2 1000 méteren, valamint a K-2 500 méteren elkerülhetetlen szétlövést követően válhat véglegessé a férfigárda összetétele.

A kizárólag újpestiekből álló női válogatott névsora adva van, ám az egységek véglegesítésével a jövő hét végéig várnak, hiszen nyilvánvalóan -- az olimpiákon és vb-ken immár harminc érmet szerző -- Kőbán Rita szerepvállalásának pontosítása után juthatnak indulási lehetőséghez a "hátország" tagjai.

(g. g.), Nemzeti Sport 2000.08.08.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK