FONTOS


 

Kijelölték az olimpiai csapatot
Enyhe feszültség a női egyes körül


Érdekes módon nem a szakmai bizottság kedd délelőtti összejövetelén, hanem a Magyar Kajak-kenu Szövetség hosszasan elhúzódó, délutáni elnökségi ülésén folyt nagyobb vita a sportág olimpiai csapatának összeállításáról. Elvileg már eldőlt a vitás kérdések java része, hiszen a tizenkét ötkarikás számból csupán háromban (K-1 1000 m, K-2 500 m és C-2 1000 m) kerül sor szétlövésre pénteken. A nemzeti gárdába női vonalon kizárólagosan bekerült újpesti és tiszaújvárosi hölgyek edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin azzal az ideával állt elő, hogy a jövő héten kezdődő központi, dunavarsányi edzőtáborban az egyesbéli rajtjog megszerzéséért Kőbán Rita és Kovács Katalin is vívjon páros meccset.

A szövetségi kapitány, Angyal Zoltán nem pártolta ötletét, minthogy egyrészt Kőbán még nem teljesen egészséges, másrészt esetleges veresége következtében a szólózásra "kényszerülő" Kovács kiesne a vele éremesélyes párosból. Magyarázatképpen még annyit: kapitányi kívánalom, hogy Sydneyben egy napon mindenki csupán egy döntőben szerepeljen -- márpedig a K-1 és a K-2 programbeosztása e szempontból összeegyeztethetetlen. Noha az egyes egységekben rajthoz állók végleges listáját már csak a helyszínen, Sydneyben kell megjelölni -- az elnökség által reá ruházott döntési jog által --, Angyal azon lesz, hogy a negyedik olimpiájára készülő bajnoknőnk az egyesre és a négyesre koncentráljon, a kvartettben ugyancsak érdekelt Kovács pedig Szabó vagy Bóta társaként a párosra.

Fábiánné és a Honvéd kenusainak edzője, Szabó Attila azt is megpróbálta elérni, hogy a kiutazásig megszokott környezetben (Szolnokon, illetve Ráckevén) készülhessen tanítványaival, ám a testület ehhez sem járult hozzá: amiként 1968 óta mindig, ezúttal is Dunavarsányban gyakorol majd válogatottunk.

A férfiak közül a válogatókon indulásokat már kiharcolt versenyzők mellett bekvártélyozhatja magát Kökény Roland, Borhi Zsombor és Hoffmann Ervin (illetve a K-2 500 méteres pótselejtező megnyerése esetén a Fehérvári Vince, Beé István duó). A sérülés esetén bevethető Hoffmann kiutazásával kapcsolatban sajnos még akadhatnak gondok: mivel kenuskvótáinkat elképzelhető, hogy felhasználjuk, ő csak akkor kaphat repülőjegyet, ha a NOB-nál sikerül elintézni kiutaztatását.

Az olimpiai csapat. Férfiak. Kajak. Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Storcz Botond, Horváth Gábor, Bártfai Krisztián,Veréb Krisztián, Kökény Roland, Borhi Zsombor, (Fehérvári Vince, Beé István). Kenu. Kolonics György, Zala György, Novák Ferenc, Pulai Imre, Hüttner Csaba, Fürdök Gábor (Hoffmann Ervin). Nők. Kajak. Kőbán Rita, Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga

GG, Nemzeti Sport 2000.08.09.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK