FONTOS


 

Viharos közgyűlés után kiegyezés
Csepeli önállósodás

Magyarország legeredményesebb kajak-kenu szakosztályának tagjai a nyílt vízre eveztek: Csepel Kajak-kenu Egyesület néven önálló klubot alapítottak. E manőverrel fél éven belül formailag immár másodszor váltanak klubot a "szigetországon" belül a sydneyi aranylapátolók. Vereckei Ákos, Kolonics György és több társuk először a júniusi válogató előtt a Csepel SC-Pentaszerviztől a Csepel Alapítványhoz szegődött, a napokban pedig megalakította a fent nevezett egyletet. Az új egyesület elnöke Naumayer József, az elnökség tagjai: Reményi Péter, Kolonics György és Vereckei Ákos (egy helyet a reménybeli főszponzor képviselőjének tartottak fenn).

Úgy tetszik, a viharos alakuló közgy?lés után sikerült megnyugtató megoldást találni - a korábbi szakosztály-igazgató, Ludasi Róbert is elfogadta, hogy a jövőben elsősorban edzőként szolgálja a klubot. A kajakos szakág munkájának irányítója, a volt technikai vezető, Sári Nándor is kompromisszumkész volt - folytatja az egyesbéli uralma visszaszerzésére törekvő Vereckei és a más egyesületekből is verbuválódott olimpiai férfi kajakcsapat felkészítését.

A munkavégzés helye a jövőben is a Hollandi úti vízitelep lesz, amelynek fenntartási költségeit 2002. december 31-ig vállalja a csepeli önkormányzat. A Fővárosi Bíróságon napokon belül bejegyzik az új egyesületet, amelynek huszonnégy - többségében világklasszis - alapító tagja van.

GG, Nemzeti Sport 2000.11.24.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK