FONTOS


 

Olimpiai válogató Szolnokon

Angyal Zoltán, az első számú magyar sikersportág, a kajak-kenu szövetségi kapitánya a hétvégi első olimpiai válogatót megelőző sajtótájékoztatón azt mondta, hogy valamennyi jelöltje egészséges, indul Szolnokon, és vasárnap estére kialakulhat az ötkarikás csapat gerince.

Angyal szerint a körülbelül 30, válogatottságra pályázó kajakos és kenus kivétel nélkül abban a számban rajtol, amelyikben a sydneyi részvételre aspirál.

- A férfi és a női négyes, valamint Vereckei Ákos jó szereplésével elérheti azt, hogy már nem kell majd külön felkészülnie az augusztus 4-6. közötti második válogatóra: múltjuk és mostani várt helytállásuk alapján megérdemlik ezt a kivételes bánásmódot.

A kapitány kíváncsian várja a május végi szegedi Világ Kupán felemás eredményeket elérő kenusok szereplését. Csupa kérdőjel az atlantai aranyérmes Horváth, Kolonics pár formája, a 22 éves Kozmann György éppúgy meglepetést okozhat, mint a "nagy öregek" közül Zala György, Hofmann Ervin és Pulai Imre.

A szolnoki olimpiai válogató (amely után kialakul a július 7-9. közötti poznani Eb-n induló csapat is) programja: péntek 8.30 órától: 1000 m-es elő- és középfutamok, 15 órától: 500 m-es elő- és középfutamok, szombat, 9 óra: 1000 m-es döntők, 15 óra: 200 m-es elő- és középfutamok, vasárnap, 9 óra: 500 m-es döntők, 15 óra: 200 m-es döntők.

Több más sportághoz hasonlóan együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Televízió Rt.

A közösen kiválasztott kajak-kenuversenyek közvetítése egyrészt garantálja a sikersportág rendszeres képernyőre kerülését, másrészt az MTV lehetőséget bíztosít a szponzorok megjelenítésére vagy akár a szövetség rendelkezésére bocsátott reklámidő készpénzre váltására is.

Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Baráth Etele, az MKKSZ és Szabó László Zsolt, az MTV Rt. elnöke.

[origo], 2000.06.15.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK