FONTOS


 

Kész az Eb csapat

A hét végi szolnoki kajak-kenu olimpiai és Eb-válogató után Angyal Zoltán szövetségi kapitány kijelölte azokat a versenyzőket, akik részt vesznek a július 7-9-én Poznanban sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Vereckei Ákos kétszeres világbajnokhoz méltóan nyerte a k-1 500-at a szolnoki válogatón és a két négyes mellett neki is elég ez a csapatba kerüléshez. A másik két egyesben Kőbán Rita és Kolonics György nyert lényegesen szorosabb csatában.

A nap döntőjét a férfi kajak kettesek vetélkedése hozta, a Fehérvári, Beé duó győzelme bombameglepetés. Kenu párosban megint a Pulai, Novák egység nyert, váratlan, hogy az atlantai aranyérmes Horváth, Kolonics kettős csak negyedik lett.

A legrövidebb távon, 200 m-en, akárcsak az elmúlt esztendőkben mindig, ezúttal is Fehérvári Vince volt az egyik főszereplő és a leggyorsabb. Hozzá hasonlóan duplázott, azaz nyert egyesben és Kováccsal párban Kőbán Rita is. Meglepetés a kenusoknál: Kolonics sem egyesben, sem párosban nem tudott Eb-részvételt érő helyen célba érni.

Néhány kérdőjel még van az összeállításban, fiatalokat szeretne szerepeltetni néhány számban a kapitány és bizonytalan a kenu párosban mindkét válogatót megnyerő Pulai, Novák duó indulása is.

Az Eb-csapat

nők:
Kőbán, Kovács, Viski, Szabó, Bóta, Szádovszky Á.

férfiak:

kajakosok:
Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth G., Bártfai, Veréb, Fehérvári, Beé, Kajner, Hegedűs

kenusok:
Zala, Hoffman, Kolonics, Fürdök, Iván, Malomsoki, Kozmann, Buzál, Végh

[origo], 2000.06.19.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK