FONTOS


 

Duisburgban szemlézett a kajakos kapitány

Viszonylag nyugodtan érkezett haza Duisburgból Angyal Zoltán, a kajakosok és kenusok szövetségi kapitánya, aki tapasztalatszerzés céljából utazott el az idei negyedik Világ Kupa-versenyre, ahol a németeket nem találta túl jónak, viszont más nemzetek egy-két meglepő eredményt mutattak fel.

- Rövid, de hasznos hétvégét töltöttem Duisburgban - mondta Angyal Zoltán. - A magyarok mellett még akadt egy-két hiányzó, egyébként a teljes élmezőny elindult a versenyen. Harmincnyolc ország kajakosai és kenusai voltak ott Duisburgban. Ami egyértelmű: a számok többségében kiegyensúlyozott verseny zajlott.

A kapitány még hozzátette: a legtöbb számban azok nyertek, akik Szegeden vagy korábban Mechelenben. A németek közül Lutz Liwowski, világbajnok kajakosnak, valamint a kenusoknak a szokottnál gyengébben ment, a női páros és négyes viszont meggyőző volt, csakúgy, mint a férfi négyes.

- Csapathajókban szép győzelmeket arattak a németek, bár az idők nem voltak kimagaslóak.

A kapitányt meglepte a spanyol férfi kajakosok jó formája: 1000 méteren ezüst- és bronzérmet nyertek, 500-on pedig egyikük nyerni is tudott.

- Nagyon jól evezett a kanadai Caroline Brunet és a norvég Knut Holmann, valamint jók a norvég kenusok is - fogalmazott a kapitány, aki szerint a látottak alapján a magyar csapatnak van keresnivalója az Eb-n, majd az olimpián is.

A hazai legjobbak jövő héten kedden utaznak Poznanba, ahol csütörtöktől vasárnapig az Európa-bajnokságon vesznek részt.

[origo], 2000.06.26.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK