FONTOS


 

Még vannak szabad helyek kajak-kenuban

Az MKB-kupa országos bajnokság keretében rendezték meg Szolnokon a kajakosok és kenusok második olimpiai válogatóját. A 12 olimpiai számból hétben eldőlt, ki indulhat Sydneyben, háromban pénteken szétlövés lesz, két női számban pedig csak később jelölik ki az indulókat.

Maradt izgalom a kajak-kenusok második olimpiai válogatóján a döntők második napjára, sőt még erre a hétre is. Az 500 méteres számokban már korábban eldőlt, hogy Vereckei indul kajakegyesben. Kenuegyesben úgy tűnik, Kolonics György kiheverte előző napi 1000 méteres kudarcát, s másodszor is legyőzte Hoffmannt. Ezzel került be végül az olimpiai csapatba, ugyanis kettesben - ezúttal már harmadik párjával, Buzállal - most sem sikerült győznie. A számot s ezzel az indulás jogát Pulai és Novák szerezte meg. A kajakketteseknél egy újonnan összeült kettős, Kammerer és Storcz aratott biztos sikert, de nekik pénteken még szétlövésen kell részt venniük az első válogató győztesével, Fehérvárival és Beével. Az már egy nappal korábban eldőlt, szétlövés lesz két 1000 méteres számban is.

A nők két országos bajnoki számát Kovács Katalin, illetve a Kovács, Szabó kettős nyerte - előzőt Kőbán Rita sérülés miatt feladta -, e két győzelem azonban válogatási szempontból nem döntő. "A nőknél valamennyi indulási jogot az újpestiek szerezték meg, így edzőjükkel, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal döntjük el, hogy párosban és egyesben ki indul - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány. - Úgy érzem, a győzelemre párosban van nagyobb esély, ennek összeállítására több lehetőség is adódik, s remélem, közösen sikerül a legjobb megoldást megtalálnunk. Egyesben pedig az megy, aki párosban nem."

Angyal Zoltán elmondta még, néhány olyan versenyzőt is beneveznek az olimpiára, aki sérülés, betegség vagy formahanyatlás esetén több számban is képes helyettesíteni a kiesőt. A kijelölésre a pénteki szétlövések után kerül majd sor, s javaslatát még a héten megvitatja a szakmai bizottság és az elnökség.

(Faludi Gábor - Magyar Hirlap), [origo] 2000.08.07.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK