FONTOS


 

Olimpiai válogató - Szolnok

Szombaton délelőtt 11 órakor az 500 méteres döntők befejeztével a kajak-kenu sportágban is lezárultak az olimpiai válogató versenyek. A két válogató alapján mindössze három számban nyitott még az induló személye.

Így K-1 1000 méteren, ahol az első válogatón remekül szereplő Borhi Zsombor és a második válogatón Vereczkei mögött célba ért Kökény Roland között dőlhet el az indulás joga. Vereckei győzelme ellenére sem indulhat az Olimpián ebben a számban, mert 1000 méteren csak egy számban állhatnak rajthoz a versenyzők - Vereczkei a kajak négyes számot választotta.
A második eldöntetlen szám a C-2 (kenu párosok) 1000 méteres száma volt, mely még a szakmai körökben is meglepetést okozott. Ebben a futamban ugyanis a Fürdök - Hüttner páros kitűnő hajrával megverte az első válogató győztes Pulai - Novák duót.

A harmadik vitás kérdés a K-2 500 méter versenyszáma, ahol az újonnan alakult - de nem ismeretlen versenyzőkből álló - Kammerer-Storcz páros magabiztosan nyerte a döntő futamot. Ennek megfelelően az első válogató alapján a Fehérvári-Beé kettőssel (aki most az V. helyen végeztek) kell megmérkőzniük.
Összességében elmondható, hogy a csapat gerince az előző válogató óta nem változott. Kitűnően szerepelt Zala György (képünkön), aki immáron sorozatgyőztesként harmadszor indulhat az Olimpián a C-1 1000 méteres számban, Vereckei Ákos pedig, aki az utóbbi két évben K-1 500 méteren veretlen volt, idén az olimpiai bajnoki címért is harcba szállhat. A női és férfi négyes számára ez a verseny csak rutin-szerzés volt, hiszen a kapitány döntése alapján már az első válogató alapjában csapatba kerületek. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bártfai-Veréb K-2 1000 méteren, ahol a hosszú évekig eredménytelen számban idén párosunk dobogóra esélyesként szállhat vízre Sydneyben.

A csapat végleges összetételét a kedden sorra kerülő elnökségi ülés határozza meg, ahol eldől az is, hogy a fent említett három kérdéses számban pótválogató vagy a kapitány szava dönt majd.

Schmidt Gábor, Sporthírek 2000.08.05.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK