FONTOS


 

Kajak-Kenu olimpiai csapatjelölés

Az olimpiai csapatjelölés utolsó felvonásaként kedden délután az MKKSZ elnöksége megtárgyalta Angyal Zoltán szövetségi kapitány előterjesztését az Olimpián résztvevő kajak -kenu válogatott összetételére vonatkozólag. A kapitány előterjesztésében elmondta, hogy a két válogató és az Euuópa -bajnokság eredményeit figyelembe véve számára egy teljesen egyértelmű kép alakult ki a nevek tekintetében.

Mindössze három esetben maradt még vitás kérdés azonban ezekben, az augusztus 11-én Szolnokon megrendezésre kerülő pótválogató eredményeit figyelembe véve meg lehet hozni a végleges döntéséket.

Ezek a K-1 1000 méter ahol Borhi Zsombor és Kökény Roland vesz részt a szétlövésen. A nyertes indulási jogot kaphat a versenyszámban míg a vesztes mint tartalék lehet ott az Olimpián. C-2 1000 méteren a Pulai-Novák és Hüttner-Fürdök páros vív majd csatát, utóbbiak vesztés esetén csak tartalékként utaznak az olimpiára. Pulaiék a győzelem esetén mind két páros számban rajthoz állhatnak, vesztés estén azonban csak az 500 páros marad meg számukra.
A K-2 500 méteren a a Fehérvári-Beé és a Storcz-Kammerer páros küzd meg egymással, itt azonban amennyiben Fehérváriék kikapnak még tartalékként sem lesznek tagjai az utazó csapatnak.

A szövetségi kapitány előterjesztését az elnökség egyhangúlag támogatta és egyben elfogadta azt is, hogy Angyalnak csak a kiutazást megelőző héten a nevezési zárlatkor kell véglegesen megneveznie, hogy ki és milyen számban indul majd az olimpián. Ezzel a kapitány felhatalmazást kapott arra, hogy sérülés vagy jelentős formahanyatlás esetés gyakorlatilag az utolsó pillanatig változtathasson az egységeken természetesen a megszavazott csapaton belül.

A kapitány az ülés végén tájékoztatta az Elnökséget Kőbán állapotáról is, hiszen Kőbán sérülés miatt a válogatón a K.1 500 méteres szám feladására kényszerült.

Hétfőn az orvosi vizsgálat megállapította, hogy Kőbán egy kisebb izomhúzódást kapott, azonban ez még ezen a héten gyógyszeres kezeléssel orvosolható és hétfőn már teljes értékűen megkezdheti az edzéseket Dunavarsányban.

A csapat végleges összetétele:

Női szakág:
Kőbán Rita UTE
Szabó Szilvia TVSE
Kovács Katalin UTE
Viski Erzsébet TVSE
Bóta Kinga UTE

Kenu szakág:
Zala György BSE-Esma
Kolonics György Csepel SC Alapítvány
Pulai Imre Honvéd 06-60
Novák Ferenc Honvéd 06-60
Hüttner Csaba Csepel SC Alapítvány
Fürdök Gábor Szeged
Hoffman Ervin MTK (amennyiben lehetőség lesz az akreditálására)

Kajak szakág:
Vereckei Ákos Csepel SC Alapítvány
Storcz Botond MTK
Horváth Gábor Honvéd 06-60
Kammerer Zoltán GYVSE
Bártfai Krisztián MTK
Veréb Krisztián Csepel SC Alapítvány
Kökény Roland Csepel SC Alapítvány
Borhi Zsombor Kaposvár
Beé István Honvéd 06-60 (csak ha megnyerik a szétlövést)
Fehérvári Vince Honvéd 06-60 (csak ha megnyerik a szétlövést)

Schmidt Gábor, Sporthírek 2000.08.08.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK