FONTOS


 

Komplett az olimpiai csapat

Hét-kilenc érem várható a kajak-kenusoktól az olimpián - mondta Baráth Etele, a szövetség elnöke azon a dunavarsányi összejövetelen, amelyen kiderült: komplett a csapat, eldőlt, hogy az eddig kérdéses női párosban Kovács Katalin és Szabó Szilvia indul.

Legfeljebb azért volt szükség arra, hogy Angyal Zoltán szövetségi kapitány bemutassa az edzőtábor vendégeinek jólismert versenyzőit, mert kilencen vannak a 19 fős válogatottban, akik első olimpiájukra készülnek. Egyébként csupa rutinos, s az elmúlt évek világversenyein kiemelkedően sikeres tagja van a csapatnak: a magyarok az utolsó három világbajnokságon 21 aranyat nyertek.

- A kiemelt műhelytámogatásban részesülő sportágak közül a kajak-kenu az, amelyik az elmúlt egy-két évben nem vallott kudarcot, s ennek következménye, hogy az egész magyar sport olimpiai vezérevezőse lehet - hangsúlyozta Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, aki bízik abban, hogy a világ legjobbjai közé tartozó kajak-kenusok elbírják majd az esélyesség terhét.

A 26.5 éves átlagéletkorú válogatott négy hetet tölt a dunavarsányi edzőtáborban, s szeptember 12-én repül Sdyneybe. A versenyzők nem laknak majd az olimpiai faluban, hanem a kajak-kenus és evezős események színhelyén, az ötkarikás várostól mintegy 50 km-re lépő Penrithben tartózkodnak (egy olyan panzióban, amelyet eddig háromszor teszteltek, tehát törzsvendégként térnek vissza) a szeptember 26-án kezdődő versenyek előtt és alatt.

A kitünő hangulatú szerdai találkozó keretében hírdették ki a pénzdíjas MKB Kupa végeredményét is: Vereckei Ákos és Kovács Katalin nyert a kajakosok, Kolonics György a kenusok között.

(MTI), Sporthírek 2000.08.16.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK