FONTOS


 

Kovács Kati már hódeszkázni is tud
"Mindössze háromszor estem el"

A legfontosabb hír: a válogatott kajakosok ép csontokkal tértek haza az ausztriai sítáborozásról. A résztvevők megúszták "sísérülések" nélkül, ez a téli sportokban való jártasságukat dicséri, ami vízi ember létükre nagyszerű. A fiúk-lányok persze nem először élvezhették a havas hegyoldalak örömeit, hiszen már ötödik alkalommal látta őket vendégül az altausee-i Hotel Tyrol gazdája, a Nagy házaspár. Az eltöltött hét másként alakult a férfiak, és másképp a nők számára. A fiúk ugyanis a síelés mellett futottak és erősítettek is, míg a lányoknak a havas lejtőkön való száguldozáson kívül más mozgásforma nem volt előírva.


Kovács Kati sítudása évről évre tökéletesedik

"Mi legfeljebb a szaunát látogattuk még sűrűn - mondta már itthon Kovács Katalin, az olimpiai ezüstérmes négyes és páros tagja -, mivel nekünk az indulás előtti időszakban rendkívül kemény edzéseink voltak. A mozgás viszont nagyon jólesett, és kitűnő kikapcsolódás, pihenés volt ez számunkra. Síelés, evés, alvás, szauna. Ez volt a nők programja. Rendeztek egy síbajnokságot az éppen kint tartózkodó magyarok számára, és ezen el is elindultunk. A kajakosok közül én rajtoltam először, de az időeredményemet nem tudom. Kipróbáltam a hódeszkázást is, mert Szabó Szilvi és Viski Böske hozott egyet otthonról, és amikor nem használták, elkértem tőlük. Ahhoz képest, hogy először volt a lábamon, nem is ment rosszul. Igaz, eleinte csak úgy "letúrtam" a pályát, de ha egy kicsit többet gyakorolhattam volna, gyorsabban tudnék már menni, és még forogni is megtanultam volna. A síelésben évről évre fejlődöm, míg korábban gyakran kellett a havat letisztítanom a ruhámról, most az egész hét során mindössze háromszor estem el."

A kajakosok egyetlen bánata az lehetett a hét során, hogy nem esett friss hó, amely javította volna a pályák minőségét. Kovács Kati talán még azért is "búslakodhatott", hogy az esti kártyacsatákban rendre veszített. Bár ha a mondásból indulunk ki, mely szerint akinek a kártyában nincs szerencséje, az a szerelemben vigasztalódhat, talán még örül is "sikertelenségének".

(gadácsi), Színes Sport 2001.01.29.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK