FONTOS


 

A világverő válogatott elutazott Poznanba
Kovács Kati nem fél a vb-től

Tegnap reggel nagy volt a sürgés-forgás Ferihegyen. Útnak indult a kajak-kenu válogatott Poznanba, a holnap kezdődő világbajnokság helyszínére.

Nagy megkönnyebbülést éreztek a fiúk és a lányok néhány nappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy repülővel utazhatnak. Előtte úgy volt, hogy vonattal vág neki a küldöttség a nagy utazásnak, de végül azért hiúsult meg a túra, mert nem volt közvetlen vonatjárat Poznanba. Szerencsére, a csapat segítségére sietett a Malév - így néhány óra alatt letudhatja a világverő válogatott a tekintélyes távot.

A világverő jelző nem a megelőlegezett bizalom jele. Az egy hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon nyolc aranyat nyert a magyar küldöttség, és nem kizárt, hogy hasonlóan jó szerepléssel rukkol elő Poznanban is. Igaz, nehezebb dolga lesz, hiszen Kanadából, Ausztráliából érkezhetnek olyan versenyzők, akik megnehezíthetik a mieink és a kontinens dolgát.


Kovács Kati örömmel viseli terheit

Az esélyekről - úgy, hogy a külföldiek formájáról nem sokat tudunk - nehéz mit mondani. Ám ahogy általában, most is a favoritokban bízhatunk. A kétszeres olimpiai bajnok kenus Kolonics György arra készül, hogy 12 világbajnoki címe mellé megszerezze első, egyes hajóban elért aranyát. A szintén olimpiai bajnok Vereckei Ákos már nyert egyesben vb-t, most is ez a célja. Kovács Kati az egy hónappal ezelőtti Európa-bajnokságon nyerte élete első aranyát egyes hajóban, most ismételni szeretne, nem nyomasztja az esélyesség terhe. S persze a csapathajóink sem esélytelenek.

Tamás Rita, A színes Sport 2001.08.22.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK