FONTOS


 

Kajakosok, ha síelnek

Nagyon jól érezzük magunkat, kellemes az idő, és nagyszerűen lehet síelni - foglalja össze Angyal Zoltán szövetségi kapitány a kajak-kenus sítábor hangulatát. A sportág olimpiai érmesei - illetve közülük azok, akik a téli sportokat is kedvelik - január 20-án utaztak el az ausztriai Altaussen-be, az immár hagyományosnak tekinthető kajakos sítúrára.

Az egyhetes kiruccanás célja elsősorban nem a pihenés, hanem hogy megszakítsa a felkészülés egyhangúságát. A sportolók azonban nem csak a síelésnek hódolnak, napi programjuk a következő: reggel futással kezdenek, tíz órától délután négyig a sípályán vannak, utána pedig erősítési gyakorlatok várnak rájuk.


Vereckei Ákos
Nagyon jól érezzük magunkat, kellemes az idő, és nagyszerűen lehet síelni
Angyal Zoltán mellett Sári Nándor, a tavaly az Év Edzőjének választott csepeli kajakos mester vezeti a csapatot: a férfi kajak-négyesen kívül (Horváth Gábor, Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Storcz Botond) ott van még az olimpiai bronzérmes Veréb Krisztián-Bártfai Krisztián páros, valamint Kökény Roland, aki egyéniben, 1000 méteren indult Sydney-ben. A lányok közül az olimpiai ezüstérmes négyesből Szabó Szilvia, Kovács Kati, Viski Erzsébet, és az egység lehetséges új tagja, Bóta Kinga tartott a fiúkkal.

A szövetségi kapitány nem tart attól, hogy valamelyik sportoló komolyabb sérülést szenved a nem éppen veszélytelen síelés közben, hiszen elmondása szerint a túrán részt vevő bajnokaink a téli sportokban sem utolsók. Annyit azért hozzátesz, az első lesiklás előtt kérte versenyzőit, vigyázzanak magukra, óvatosan közlekedjenek a sípályán, és szerencsére úgy tűnik, a sportolók tartják is magukat ehhez.

A sítábor január 27-én ér véget, azt követően a versenyzők visszatérnek klubjaikhoz, hogy folytassák a felkészülést. Legközelebb márciusban utaznak a kajakosok, akkor melegvízi edzőtáborba - Olaszországba vagy Spanyolországba -, ha pedig onnan hazatérnek, már indulnak is Dunavarsányba, a versenyidőszakot közvetlenül megelőző edzőtáborozásra.

MKKSZ 2001.01.25.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK