FONTOS


 

A csepeli kajakosok újra táboroznak
Téli felmérés a serdülőknek


A csepeli kajakosok nemrég tértek haza az ausztriai sítáborból, de hamarosan újabb táborozás vár rájuk: február 12-én indulnak Mátraházára, hogy ott folytassák a felkészülést.

A félreértések elkerülése végett, a csepelieknek nem azért jár ez a két hét, mert éppen ennél az egyesületnél edzenek az olimpiai aranyérmes férfi kajaknégyes tagjai, vagy a kenubajnok Kolonics György. Csupán arról van szó, hogy ők nem járnak el a hagyományos tavaszi edzőtáborba, mert Dunavarsány akkor annyira zsúfolt, hogy a csepelieknek inkább megéri tíz kilométerrel feljebb, a saját vízitelepükön folytatni az edzéseket. Cserébe otthonmaradásukért, télen mehetnek edzőtáborozni, idén éppen Mátraházára, ahol a téli felkészülési munkát folytatják, vagyis futnak, úsznak és erősítenek a fiúk.


Kolonics György
Túlélték a sítábort, irány Mátraháza
Az edzőtáborok mindig nagyon hasznosak, hiszen optimális körülményeket biztosítanak a sportolóknak, véli Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki most éppen anyagi kérdésekkel, pontosabban az idei év költségvetésével van elfoglalva. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem követi figyelemmel a sportolók felkészülését, hiszen napi kapcsolatban áll az edzőkkel, ha pedig vége az irodai munkának, személyesen is figyelheti majd a versenyzők munkáját.

Természetesen nemcsak a felnőttekét, hanem a fiatalokét is, amelyre remek alkalom a február 10-én Győrben rendezendő Téli Fizikai Felmérő-verseny, ahol a különböző szakosztályok serdülőkorú kajak-kenusai vesznek részt. Az egy napos felmérés az erőnlétre, az állóképességre koncentrál, a gyerekek összemérhetik, ki a jobb futásban, húzódzkodásban, fekvőtámaszban és egyéb erősítő gyakorlatokban.

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok nagyon élvezik a mozgalmas, vidám hangulatú versenyt, pedig annak apró jutalmakon, csokoládén kívül nincsen komolyabb tétje. Hacsak az nem, hogy a szövetségi kapitány szerint a felmérés remek alkalom arra, hogy kiderüljön, a fiatalok mennyit fejlődtek előző évi, illetve az őszi idénykezdéskor mutatott teljesítményükhöz képest.

MKKSZ 2001.02.07.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK