FONTOS


 

Együttműködés a Renault Hungária és az MKKSZ között

Különböző műfajokban ugyan, de mindketten az élen járnak: a Renault az autók megálmodásában és készítésében alkotott, és alkot maradandót, a magyar kajak-kenuról pedig talán annyi is elég, hogy az elmúlt tíz év világversenyeken elért eredményeit tekintve hazánk legsikeresebb sportága. Nem véletlen tehát, hogy a Renault Hungária együttműködésre lépett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, hiszen olyan sportolók munkájához kívánt hozzájárulni, akik a francia márkához hasonlóan szintén hosszú ideje bizonyítanak, és nemcsak hazájukban, hanem a nemzetközi mezőnyben is. A Renault ugyanakkor emberközeli sportágat keresett, ahol a siker nem csupán az izmok erejére, hanem a gondolkodó, összpontosító, saját korlátait mindinkább tágító sportolóra épül, és ahol az egyéni teljesítmény mellett az egymásra utaltság, a csapatmunka, a közösségi szellem is megjelenik.

Ezen értékeket nem volt nehéz felfedezni a kajak-kenuban, így a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Renault Hungária és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Ennek keretében a Renault hozzájárul a 2001-es évi felkészülés optimális feltételeinek megteremtéséhez, amely azért is szerencsés fordulat, mert a sportág idén jóval kevesebb központi támogatásban részesül, mint tavaly. A megállapodás része az is, hogy a cég segítséget nyújt a nyári, Győrött megrendezésre kerülő IV. Vivendi Maraton Kajak-Kenu Európa-bajnokság kivitelezéséhez.

Az együttműködés alapján a Renault Hungária vállalja, hogy 2001-es évben az MKKSZ tulajdonába ad egy ABS-sel, vonóhoroggal, megerősített generátorral és egyéb kiegészítőkkel felszerelt Renault Master 2,8 DTI kilencszemélyes gépjárművet és egy - többek között - klímaberendezéssel, két légzsákkal, központi zárral ellátott Renault Master 2,2 DCI típusú minibuszt.

Idén nyáron Győrbe érkeznek a kontinens legjobb maraton kajakosai, hogy összemérjék tudásukat a IV. Vivendi Maraton Kajak-Kenu Európa-bajnokságon (július 12-15.). A nagyszabású viadal komoly szervezői munkát igényel az MKKSZ részéről, ebben vállal részt a Renault Hungária azzal, hogy július 6-tól 18-ig, azaz a versenyt megelőző és az azt követő napokra is két Renault Laguna, két Renault Megane Classic és szintén kettő Renault Espace típusú hét személyes személygépkocsit a Szervező Bizottság rendelkezésére bocsát

A kipróbált francia márka azonban nemcsak kajak-kenu szövetség munkáját segíti, a Renault Hungária ugyanis három olimpiai bajnok élsportolóval - Horváth Gáborral, Kolonics Györggyel, Vereckei Ákossal - is szerződést kötött a közelmúltban. Ők azóta a kenu, illetve kajak mellett legszívesebben vadonatúj Renault-jukba ülnek, így már nem csupán a vízen, de az aszfalton is magabiztosan közlekedhetnek. A sajtótájékoztatón bejelentett megállapodás 2001. december 31-ig szól, de ha minden simán megy - és miért ne menne -, akkor az együttműködés a jövőben is folytatódni fog - nem lenne meglepetés, ha a Renault Hungária a 2002-es szegedi síkvízi Európa-bajnokság támogatói között is feltűnne.

MKKSZ 2001.04.11.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23
  Horváth Gábor
  Kolonics György
  Vereckei Ákos

 
LINKEK