FONTOS


 

Pulai és Novák idén nem szerepel világversenyen
Szétlövés döntött Szolnokon


Ma tartották Szolnokon a kajak-kenu pótválogatót, mely során három számban álltak rajthoz a korábban egy-egy válogatót nyert egységek.

C-1 200 méteren a szegedi válogató győztese, Kolonics György és a múlt heti MKB kupán diadalmaskodó Malomsoki Sándor vívtak csatát, melyből a hosszú idő óta kiváló formában lévő kétszeres olimpiai bajnok került ki győztesen.

A C-2 500 méteres futamban a Fürdök Gábor - Hüttner Csaba duó remek hajrával nyert a hétvégén Pulaiékat legyőző Zala György - Kozmann György páros ellen, így az 1000 méteres táv után 500-on is világbajnoki résztvevők lesznek. A férfiak K-4 500-as versenyszámában is mára maradt a döntés. Itt meggyőző fölénnyel nyert a Jármy Márton - Hegedűs Róbert - Beé István - Borhi Zsombor alkotta kvartett a Kadler Viktor - Babella Balázs - Katyina Miklós - Bauer Márton összetételű fiatal négyes ellen.

A szétlövés győztesei jogot szereztek az augusztusi poznani világbajnokságon való indulásra, míg a vesztesek a jövő hétvégi milánói Európa-bajnokságon bizonyíthatnak.

Ma zajlott C-4 500 és a C-4 1000 méteres versenyszámok válogatója is, ugyanis sem a szegedi, sem a szolnoki válogatón nem rendeztek ilyen futamot. Mindkét számot a Zala György - Iván Gábor - Belicza Béla - Kozmann György négyes nyerte, ami azt jelenti, hogy 1000 méteren ők indulnak az Európa - és a világbajnokságon is, valamint 500-on a VB-n, még a második helyet megszerző Fürdök Gábor - Hüttner Csaba - Kolonics György - Hoffmann Ervin összeállítású négyes állhat rajthoz a milánói EB-n a C-4 500 m-es futamában. (azért nem a győztes négyes indul az EB-n, mert a Zala-Kozmann páros már kvalifikálta magát a C-2 500 méteren is, és ugyanazon a távon párost és négyest nem mehetnek)

Pulai Imre és Novák Ferenc egyik távon sem tudták társaikkal kiharcolni az indulási jogot, így olimpiai bajnokaink idén egyik világversenyen sem állnak rajthoz.

A július 19-22. között Milánóban versenyző EB csapat tehát kiegészült Malomsoki Sándorral (C-1 200 m) az Kozmann - Zala párossal, (C-2 500) a Kadler-Babella-Bauer-Katyina egységgel (K-4 500 m), a Zala - Iván - Belicza - Kozmann négyesel (C-4 1000) és a Fürdök - Hüttner - Kolonics - Hoffmann kvartettel. (C-4 500)

MKKSZ 2001.07.13.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK