FONTOS


 

Európai Olimpiai Reménységek Versenye, szeptember 22-23., Rasice
Kajak-kenus reménységek versenye


A jövő ígéretes tehetségei szállnak vízre a hét végi Európai Olimpiai Reménységek Versenyén (EORV), amelynek idén a csehországi Rasice ad otthont. A regatta hosszú évek óta hagyomány, és a kezdetekkor ugyan csak magyar, lengyel, cseh és szlovák versenyzők álltak rajthoz, de idén - akárcsak tavaly - már más nemzetek is meghívást kaptak.

A serdülő és ifi korosztályba tartozó fiatalok számára rendezett versenyre népes, közel hatvanfős magyar csapat utazik, tudtuk meg Schmidt Gábortól, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakfelügyelőjétől, aki Dónusz Évával közösen vezeti az ifjú gárdát. Az EORV célja az, hogy az egyéb világversenyek mellett a fiatalok is minél több lehetőséget kapjanak, és kipróbálhassák magukat a nemzetközi mezőnyben. Természetesen több éremre is számítunk, de a legfontosabb az, hogy felmérjük a riválisokat, és képet kapjunk arról, hogyan is teljesítenek a különböző nemzetek, elsősorban a németek és a lengyelek fiatal versenyzői - teszi hozzá a szakfelügyelő.

A magyar kajak-kenu utánpótlás idén már megmutatta, mire képes, a szeptember elején rendezett brazíliai világbajnokságról négy arany-, két ezüst- és két bronzéremmel tért haza a válogatott. Az EORV-n több világbajnoki érmesünk is rajthoz áll majd, többek között két tehetséges kajakosunk, Gál Zoltán és Csányi Péter. A versenyzők közül többen új egységekben is kipróbálják magukat, ugyanis az EORV-n elért sikerek meghatározóak lehetnek a jövő szempontjából - tette hozzá Schmidt Gábor.

MKKSZ 2001.09.21.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK