FONTOS


 

Kajak-Kenu Európa-bajnokság, Milánó július 19-22.
Európa-bajnokság: a kajak-kenusok útra keltek


Kedden kora reggel útra kelt a kajak-kenu válogatott. A végállomás Milánó, a csütörtökön, július 19-én kezdődő síkvízi Európa-bajnokság helyszíne. A kontinensviadal több szempontból is izgalmasnak ígérkezik: egyrészt a magyar kajak-kenusok a májusi MOL Kupa kivételével idén még nem vettek részt nemzetközi versenyen, másrészt a csapat is átalakult a tavalyi olimpiához képest.

Az Európa-bajnokság fontos verseny, de a hangsúly az augusztusi világbajnokságon van - mondja Angyal Zoltán szövetségi kapitány. A kontinensviadal kiváló alkalom lesz arra, hogy felmérjék a nemzetközi mezőnyt, hiszen nagyrészt ugyanez a csapat fog utazni a poznani világbajnokságra is. Ha testközelből nem is, de azért a világkupák eredményei alapján lehet tudni valamit az ellenfelekről - teszi hozzá a szövetségi kapitány. A németek idén is nagyon jók, és a spanyol férfi kajakosok is kiválóan szerepeltek a legutóbbi zágrábi világkupán. Keveset lehet viszont tudni a hagyományosan komoly ellenfélnek számító lengyel és orosz csapat idei formájáról.

A magyar csapatban idén történtek változások a tavalyi ötkarikás játékokhoz képest. Elég, ha csak azt említjük, hogy nem jutott ki Milánóba az olimpiai bajnok Pulai Imre, Novák Ferenc kenupáros, és a Kammerer Zoltán, Storcz Botond duó sem szerezte meg 500 méteren az indulás jogát, pedig Sydneyben aranyérmet nyertek ezen a távon. A többi nagy válogatott háza táján sem maradt minden a régiben: felhagyott a versenyzéssel a német Birgit Fischer és a norvég Knut Holmann is. Mindegyik csapat átalakult valamennyire, de azért ászokban most sincs hiány - jegyzi meg Angyal. A szövetségi kapitány egyébként a női szakágban lát legtöbb esélyt a sikerre, és persze nagyon bízik a kiváló kenusban, Kolonics Györgyben is. A legerősebb mezőny a férfi kajakosoké, de itt is kinézhet számunkra jó néhány érem, hiszen ne felejtsük el, van nekünk egy olimpiai bajnok négyesünk, egy Vereckei Ákosunk, és a Bártfai Krisztián, Veréb Krisztián páros is igen jól ment az idén.

Az Európa-bajnokság csütörtökön kezdődik, így a 33 versenyzőt számláló magyar csapatnak nem sok ideje marad a pihenésre. A keddi nap teljes egészében az utazással fog telni, a versenyzőknek ezért csak szerdán lesz lehetőségük arra, hogy pihenőedzéseket tartsanak. Az Európa-bajnokság vasárnap fejeződik be.

MKKSZ 2001.07.17.

Cikkek
2001.07.18
- Kammerer a négyes sikeréért küzd
- Praktikus Kolonics
2001.07.19
- Kiváló magyar kezdés a kajak-kenu Eb-n
- Kovács: egyesben az egyeduralomért
2001.07.20
- Hüttner, Fürdök: bajnokok befürdetői
- Ötszáz méteren is magyar fölény Milánóban
2001.07.21
- Minden magyar döntős
2001.07.22
- Öt ezüst, két bronz: hét krajcár
2001.07.23
- Jobbak voltunk, mint Sydneyben
- Aranyvasárnap
- Csapatként is Európa-bajnok a kajak-kenu válogatott
2001.07.24
- Bajnokok diadala és belharca
- Három aranyhajú hölgy
- Angyali optimizmus a vb előtt
- Újra vízen az aranylányok
- Generációváltás magyar aranyakkal
2001.07.25
- Ezúttal a nők vitték el a pálmát
2001.07.26
- Kovács Katalin: "Alig várom a világbajnokságot!"
- Kolonics: szélvész szélcsendben
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK