FONTOS


 

Szalámira vörösbor
Horváth, a kajakos PR-igazgató nem mehet szabadságra

Ha "beindul" a mandula, Horváth Gábornak sincs maradása. Olimpiai bajnok kajakosunk krónikus torokgyulladása miatt két nappal korábban tért haza a válogatott sevillai edzőtáborából, mint a többiek. Versenytársai közül a vele gyakorlók bánkódtak (a Honvéd-0660 menője egyébiránt idén K-4 1000 méteren és K-2 500 méteren szerepelhet...), ám üzleti partnerei örültek, hogy majd' három hét után ismét itthon üdvözölhették.

Horváth nem csak a sydneyi kajaknégyes meghatározó embere, résztulajdonosként a KMH nyomdaipari cégnél, továbbá PR-igazgatóként az Easy Internet című magazin kiadóvállalatánál is akad bőven feladata. "Visszavonult kajakos barátommal alapított cégünk többek között az MKKSZ-nek is dolgozik, mi készítettük például azt a műsorfüzetet, amelyet Ausztráliában a Penrith-tónál valamennyi újságíró megkapott - magyarázta Horváth. - Ez év januárjától persze immár én is a sajtóban dolgozom... Élsportolóként és olimpiai bajnokként a kiadó kommunikációjának segítése könyebben ment, mintha PR-s végzettségemmel, pályakezdő civilként láttam volna munkához."

Betegszabadságot sem edzője, Sári Nándor, sem üzlettársa, Pusztai Ferenc nem engedélyez számára, így Horváth drasztikus megoldáson töri a fejét: "Ősszel, a versenyévad után, az év végi hajrá előtt valószínűleg kés alá fekszem, s kivetetem a mandulámat. Storcz, Vereckei, Kammerer és Veréb már 1999-ben vállalta a műtétet, s azóta panaszmentesek; igaz, Sevillában én, a beteg ember segítettem rajtuk..."

Hori mentette meg ugyanis a monoton étrend elfogadásán vagy az éhenhaláson tépelődő kajakosokat és kenusokat. Az amúgy kiváló körülményeket garantáló andalúziai edzőtáborban ugyanis kizárólag a menza menüje okozott gondot - halat és sült krumplit tálaltak szinte minden étkezésnél. "Egyéni szponzorom nagyobb mennyiségű Pick-szalámival látott el, amelyet a dühöngő száj- és körömfájás-bolondéria miatt csempészve kellett eljuttatnom Spanyolországba. Utóbb azt mondom, megérte a kockázatvállalás, mert legalább ízes ételt ehettünk. Odakint csak a könnyű vörösbort érdemes megkóstolni: ezt tapasztalatból mondom, miután az egyik szombaton - az edzőtábor feszültségét oldandó - megismerkedtünk a helyi éjszakai élettel."

GG, Nemzeti Sport 2001.04.05.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK