FONTOS


 

A hét végén kezdődik a győri Vivendi IV. maratoni Eb
Pétervári felmentése

"Az új évezred minden bizonnyal sikeres, hazai kajak-kenu-eseményeinek első állomása lesz a hét végén, július 14-15-én Győrött sorra kerülő maratoni Eb" - jelentette ki Füleki András, az MKKSZ főtitkára a viadalt felvezető hétfői tájékoztatón. "Két évvel korábban Győrött osztatlan sikerrel rendezett vb-re lehettünk büszkék. Remélem, a kontinensbajnokság után is hasonló elismerésben lesz részünk" - egészítette ki a főtitkár gondolatait Kadler Gusztáv, az MKKSZ alelnöke, az Eb szervezőbizottságának elnöke.

A névadó főszponzor Vivendi mellett 33 vállalat, intézmény, kft. támogatja a kontinensbajnokságot. A nevezési határidő lejártáig 24 ország mintegy 600 versenyzője, hivatalos vendége lesz a hét végén a Rába-parti városnak.

A négykörös, négy futószakasszal nehezített versenypálya hossza felnőttek számára 36.5, az ifjúságiak részére pedig 21.1 kilométer - két futószakasszal. Már építik a nézők elhelyezésére szolgáló mobil lelátókat és sátrakat. A verseny szombaton délelőtt 10 órakor a férfi és női ifjúsági egyes számokkal kezdődik, délután 14 órakor pedig a felnőtt egyesek kezdik el maratoni lapátolásukat. A viadal ideje alatt tartalmas kiegészítő m?sorok szórakoztatják a nézőket. Vasárnap délelőtt az ifjúsági K-2-esek, délután 14 órától pedig a felnőtt párosok küzdenek meg az aranyéremért. Napijegyek már kaphatók - 300 forintos egységáron.

Ami pedig a szereplőket illeti: a magyar csapat tagjai hétfőtől már Győrben tartózkodnak. "Egyedül Pétervári Pál kapott felmentést az összetartás alól. Negyvenhat éves kenusunk csak a versenyre érkezik Győrbe. A rajtig hátralévő idő alatt a regenerálódás, a technika csiszolása, a futószakaszon a ki- és beszállás gyakorlása ad feladatot" - magyarázta Borsodi Géza szakágvezető. Versenyzőink esélyeiről a szakember így vélekedett: "Reálisan mérlegelve mindent, ezúttal nem várható olyan aranyeső, mint amilyenben két éve, a vébén részünk volt ugyanitt. Az azóta eltelt időszakban ugyanis jelentős változások történtek, például szétvált a férfi és a női K-2-es. Remélem, hogy Salga István ezúttal is felállhat majd a dobogó legmagasabb fokára. Érmet várok a Faludi, Szigeti, illetve a Salga, Jámbor párostól, míg a nőknél a Csay, Szonda kettőstől. Kenusainktól egyesben és párosban, dobogós helyezést várok. Az ifjúságiaknál pedig fiataljaink mind az öt számban éremesélyesek" - zárta végül korántsem pesszimista nyilatkozatát Borsodi.

Az Eb-n több egység nyomaiban sem hasonlít majd a sydneyi csapatra

Havasréti Béla, Nemzeti Sport 2001.07.10.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK